Soupeř z dalekého Příbramska zavítal na Dynamo povzbuzen první tříbodovou a navíc vysokou výhrou (8:2 v okresním derby s Petrovicemi), v Nelahozevsi se ale sám ocitl na kolotoči. Beze zbytku to platilo především v závěrečné čtvrthodině poločasu.

Domácí sestava, na podzim podruhé s oběma ex-ligovými borci, v rozmezí dvanácti minut zvýraznila těsné vedení až na 5:0. Při chuti byl především Luboš Krejza, který si návrat do základu po více než měsíci a půl, kdy laboroval s kolenem, zpříjemnil hned dvěma góly.

„První poločas se nám vyvedl jako už dlouho ne, i když je většinou máme lepší – viz utkání s Dobrou,“ připomněl Daniel Kaplan měsíc starou ztrátu dvoubrankového vedení. Tentokrát se černý scénář neopakoval. Na tom, že bylo rozhodnuto, nezměnilo nic ani okamžité snížení do šatny z přímého kopu. Změna stran přinesla už jen druhou korekci ze strany hostů.

Fotbalisté Libiše (v modrobílém) podlehli na domácím hřišti Hostouni vysoko 0:4.
Libiš dovezla čtyřku, Neratovice bod, o který se strachovaly

Druhou tříbodovou výhrou v řadě se v těsném závěsu za nejlepší trojicí skupiny B drží fotbalisté Záryb. Polabské derby s Čelákovicemi rozhodli ve svůj prospěch jediným gólem z penalty. Hraní rukou potrestal ve druhé půli kapitán Daniel Krulich.

„Bojovný zápas na těžším terénu s vítězným koncem a cennými třemi body pro nás,“ viděl zápas jeho jediný střelec.

„Soupeř byl důraznější, a to asi rozhodlo. My jsme se snažili být na balonu a měli i více ze hry, ale to nestačilo. Soupeř má kvalitu v osobních soubojích ve vápnech, kde se zápasy rozhodují. Tlakem do vápna nás donutil k chybě a z pokutového kopu rozhodl,“ řekl trenér Čelákovic Radek Skuhravý.

Pšovce se až na úvodní výjimku doma výsledkově nedaří podle představ. Proti nováčkovi z Dolního Bousova zachraňoval střelecký tahoun mužstva Rostislav Šmíd deset minut před koncem svým sedmým zářezem v sezoně alespoň bod. Druhý se v penaltách tentokrát nepovedl.

SKUPINA A

Nelahozeves – Tochovice 5:2
Branky: 37. a 42. Krejza, 14. Emmer, 30. Holý, 34. Křtěn – 45. Bláža, 62. Ježek. Rozhodčí: Vyhnal. ŽK: 2:2. Diváci: 50.

SKUPINA B

Záryby – Čelákovice 1:0 (0:0)
Branka: 66. Krulich z pen. Rozhodčí: Marek. ŽK: 1:1. Diváci: 121.

Pšovka – D. Bousov 1:2 np (0:1)
Branky: 80. Šmíd – 13. Ježek. Rozhodčí: Kosina. ŽK: 1:2. Diváci: 67.

Kralupský brankář Jiří Exner byl hlavním strůjcem překvapivé výhry v Rakovníku.
Kralupský nováček po debaklech šokoval