Ve skupině A béčko Kel vede o dva body před Nebužely, o další bod zpět je béčko Byšic, ze závěrečného kola jediný přemožitel lídra. Rozdíl mezi oběma sobotními soupeři přitom nemusel být vůbec žádný. Byšické může o to víc mrzet úvodní zápas sezony ve Vysoké, který skončil oboustrannou kontumační porážkou poté, co se v zápise o utkání neobjevila zmínka o tom, že bylo předčasně ukončeno, ovšem za jednoznačného stavu 3:0 pro hosty.

Vedení byšického klubu se proti závěru sportovně-technické komise odvolalo k výkonnému výboru okresního fotbalového svazu, ten ovšem v tomto týdnu potvrdil původní rozhodnutí. Kly tak s největší pravděpodobností (Byšice se mohou odvolat ještě k odvolací a revizní komisi FAČR) přezimují s dvoubodovým náskokem, který dává jejich trenérovi Lukáši Kohoutovi důvod ke spokojenosti.

„Podzim hodnotím velmi kladně. Sedm zápasů za sebou jsme vyhráli, až v tom posledním prohráli. Také v něm jsme ale po špatném úvodu zlepšili svůj výkon a měli šance na vyrovnání," shrnul podzim trenér týmu, který si postup do třetí třídy vykopal už v uplynulé sezoně, ale vzhledem k tomu, že by měl ve třetí třídě dva týmy, zůstal na stejné úrovni.

„Kdybychom letos vyhráli, tak opět uvidíme podle áčka, na kterém hodně záleží. Máme navíc v týmu asi tři čtyřicátníky, kteří už ty ambice nemají. Chceme zkrátka hrát co nejlépe," svěřil se kouč.

Byť s jedinou porážkou, tak dvoubodový náskok na druhé Nebužely není nikterak velký a bude Kelské nutit hrát i na jaře naplno v každém utkání. „Budeme se snažit připravit na jaro co nejlépe. Některé týmy v naší skupině sice nebyly tak silný, ale nejméně tři – vedle Nebužel a Byšic i Střezivojice – proti nám hrály dobře a potrápily nás," dodal Lukáš Kohout.

Podobné rozuzlení s výsledkem „od stolu" nabídla i skupina B. Také její dlouho vedoucí tým Postřižín v posledním podzimním kole zaklopýtal (porážka 0:1 s FK 1901 B). Dodatečné kontumační vítězství nad béčkem kralupské Čechie, za kterou nastoupil hráč „načerno", tak nakonec dopomohlo k titulu půlmistra partě ze Spomyšle.