Pětadvacetiletý hráč se zkušenostmi z ČFL a druhé ligy nejen z pražské Sparty, která si ho vyhlédla už jako mladšího žáka, ale následně i Dukly, si po letech odbyl obnovenou premiéru ve žlutomodrém dresu v sobotním úvodním přípravném utkání v Benátkách nad Jizerou. A proti druhému týmu středočeského přeboru to byla premiéra úspěšná, i když o výsledek v takových zápasech pochopitelně nejde, což po utkání hraném v „kose" minus sedmi stupňů potvrdil také kouč vítězů Jiří Kafka.

Benátečtí sice byli ve svém druhém přípravném utkání častěji na míči, avšak narozdíl od soupeře hrozícího především z brejků neproměňovali šance. Do vedení šly Neratovice po rohovém kopu, když se z dorážky prosadil Vorasický. Do druhé půle nastoupily pozměněné jedenáctky, ta domácí si díky své aktivitě záhy vypracovala několik šancí i standardních situaci okolo vápna, žádná však za zády brankáře Černého neskončila. O výhře hostí tak definitivně rozhodl Pajkrt, který zblízka překonal rovněž střídajícího brankáře Kubáta.

„Příležitost dostalo několik nových mladých hráčů, protože se musíme vypořádat s nepřítomností Žežulky, Pinkase, Kalaše i dlouhodobě nemocného Ďurindy. Výkonem a přístupem mě všichni potěšili. I v tom mrazu se proti budoucímu diviznímu týmu hrál svižný a kvalitní fotbal," chválil trenér Kafka nejen Kokošku. Ten se před čtyřmi lety mihl i v Ovčárech, kde ovšem jeho angažmá ukončilo hned zkraje zranění křížového vazu v koleně. Na podzim působil v pražské Admiře a teď by měl v záložní řadě zacelit mezeru po odchodu kapitána Žežulky.

Vedle Kokošky se s pátým týmem podzimu v divizní skupině B nově připravují ještě Herberstein z Velvar, odchovanec Mölzer, Poustka z dorostu, či příznivcům futsalového Olympiku už známý Banovič ze Souše. Nejbližším bodem neratovického kalendáře je čtyřdenní soustředění na horách, další zápas bude následovat 9. února s Byšicemi.

Benátky – Neratovice 0:2 (0:1)
Branky: 26. Vorasický, 83. Pajkrt. Neratovice: Malina (46. Černý) – Vorasický (46. Pajkrt), Stanislav, Jína, Zeman – Herberstein (46. Lelek), Kokoška (66. Poustka), Radosta, Drahorád – Kozák (46. Gabčo), Banovič (66. Mölzer).

LUBOŠ KURZWEIL, TOMÁŠ NEJEDLO