Dvoubodová výhra je pro domácí vzhledem k dění na hřišti nepochybně cenná. Hosté byli o poznání častěji na míči a také blíže vstřelenému gólu. Brankář Švejda byl ovšem na místě, v případě střely Kolmistra jej zastoupila branková konstrukce.
Naprázdno hosté z Kladenska vyšli i během krátké přesilovky v závěru poté, co nejlepší střelec Neratovic Hrdý uviděl červenou za oplácení. Rozhodnout paradoxně mohli i domácí, ale Kozák v jedné z největších šancí žlutomodrých v zakončení selhal a slabou střelou vůbec netrefil bránu.
Zápas tak dospěl do rozstřelu. Oba brankáři lapili v pěti sériích po dvou střelách, v šesté ale domácí Švejda vychytal i svůj protějšek Kudrnu a Regner vystřelil bod navíc.

Ilustrační foto.
Kly otočily duel v Sázavě a po osmi kolech vyhrály

„Hráči dva body odpracovali, nechali na hřišti duši,“ chválil trenér vítězů Tomáš Staněk bojovnost a nasazení. Fotbalový výkon už méně. „Nešlo nám, co jsme chtěli hrát. Hostouň nás svou kvalitou jednoznačně přehrála. Na jaře to byl první soupeř, který nás takhle točil,“ připustil Staněk.
Na dění na hřišti se snažil v poločase reagovat změnou taktiky. „Druhý poločas už byl z naší strany lepší. Ale znovu jsme se nadřeli na zisk míč. Soupeř naštěstí vypracované šance neproměnil. V závěru jsme měli dvě gólovky, když už se hrálo vabank. Dva body jsou pro nás šťastné,“ dodal Tomáš Staněk, kterému kalilo radost zbytečné vyloučení.
„Měli jsme vyhrát. Hráli jsme dobře v poli, bohužel před šestnáctkou jsme některé věci neřešili dobře,“ uvedl kouč hostů Zdeněk Hašek a ocenil soupeře, jenž se v posledních kolech zvedl a také on měl zásluhu na nadstandardní úrovni utkání. „Bylo vidět, že také chtějí vyhrát. Zejména v prvním poločase. Ve druhém se spíš zaměřili na to, aby neinkasovali branku,“ mínil Hašek.

Regionální muzeum Mělník získalo titul Muzeum roku 2017 v soutěži portálu www.do-muzea.cz.
Nejlepší muzeum loňského roku je v Mělníku!

Divize – 26. kolo
Neratovice – Hostouň 1:0 np
Rozhodčí: Szikszay. ŽK: 4:2. ČK: 83. Hrdý (N.). Diváci: 120.

Neratovice: Švejda – Vorasický, Regner, Šulc, Chlumecký – Novák (59. Pajkrt), Kokoška, Kozák, Škarecký, Ďurinda – Hrdý.

O víkendu se poprvé uskutečnil projekt obnovy tradice Svatodušní pouti ke kostelu sv. Ducha na viniční hoře v Liběchově.
Svatodušní pouť v Liběchově se vydařila
Slavnostní otevření jarní sezóny v Památníku Bedřicha Smetany bylo úžasným kulturním zážitkem tohoto víkendu.
OBRAZEM: Sólisté opery zpívali v Obříství Prodanou nevěstu