„Na soupeři byla vidět větší fotbalová kvalita," sportovně uznal kouč Dynama Daniel Kaplan. „Domácí byli v prvním poločase jednoznačně lepší. Jejich tlak v první půlhodině jsme přežili jen s jedním obdrženým gólem."

V poslední čtvrthodince se hosté trochu oklepali, vyrovnali hru a vypracovali si i dvě dobré střelecké příležitosti. „Jednu střelu kryl domácí gólman, druhá šla vedle," upřesnil Kaplan. Druhou půli ovlivnilo nesmírné horko, které sužovalo hráče obou týmů a negativně se podepsalo na kvalitě hry. „Jsem rád, že to všichni kluci přežili ve zdraví a nikdo z nich nezkolaboval," konstatoval nelahozeveský kouč. Po změně stran se karta poněkud obrátila. Domácí ztratili tempo a důrazní hosté začali získávat půdu pod nohama a vypracovali si i šance, ale… „To bychom museli mít opravdu velké štěstí, abychom zápas dotáhli k penaltám," uznal Kaplan.

Na otázku, jak hodnotí přínos účasti svého týmu v Krušovickém poháru, Daniel Kaplan odpověděl: „Zápasy na konci sezony jsem neviděl pozitivně. S přibývajícími koly se situace dost vylepšila stejně tak jako přístup kluků k zápasům i přípravě. Tým jsem měl možnost vidět pětkrát týdně (2 tréninky + 3 zápasy), a to se mi už dlouho nepovedlo. Doufám, že se to projeví i v průběhu podzimní sezony. Nejlepší zprávou dne je návrat Jindřicha, který se vrací po dlouhodobých problémech s kolenem. Do začátku sezony chceme oslovit ještě několik dalších hráčů."

„Vyhráli jsme zaslouženě, když soupeř hrál docela tvrdě a důrazně," začal své hodnocení trenér Votic Martin Bárta. „Vypracovali jsme si hlavně v prvním poločase několik šancí a přečíslení, ale dali jeden gól Němečkem. Soupeře jsme přetlačili pohybem a byli jsme běhavější, přesto nás při jediné, ale zato krásné střele, podržel brankář Soukup. Ve druhém poločase začali hosté hru více kouskovat, čemuž jsme se přizpůsobili a šance, které jsme si vypracovali, jsme nedotáhli kvůli malému důrazu nebo nesprávnému postavení hráče ve vápně, do konce. Přesto jsme si vedení pohlídali, když soupeř nejvíc zahrozil hlavičkou vedle."

V závěrečných zápasech Krušovického poháru se utkají v sobotu 3. srpna (pořadatel obou zápasů bude upřesněn začátkem tohoto týdne) od 15.30 hodin Dynamo Nelahozeves – Dobříč a od 18 hodin Mutějovice – Votice.

Votice – Dyn. Nelahozeves 1:0 (1:0). Branka: Němeček. Rozhodčí: Glogar. ŽK: Homolka - Rada. Diváci: 170. Votice: Soukup – Říha (34. Šlejmar), Dušátko, Čupr, Bareš – Viskup, Pohan, Kolář, Homolka (70. Otradovec) – Štork (83. Sládek), Němeček. Dynamo: M. Kratochvíl – Vágner, Vrábel (46. Dubský), Jindřich, Rada – Shchetinin, Horký, Zd. Kratochvíl, Miler – Žlab, Pekárek.

KAREL HORŇÁK