Po třech utkáních bez výhry tušili Kladeňáci, že už potřebují zabrat naplno, aby nespadli do problémů z loňska. Libiš s pěti body je na tom ještě hůř, přesto si začátek pohlídala špatně. Centr Štoncnera se ve 4. minutě dostal ke Šmuclerovi, a ten v krkolomné pozici o tyčku skóroval – 1:0. Jenže pak dal Procházka hlavou do tyče a Libiš se začala zvedat. Petr se šikovně otočil ve vápně a rovněž o tyčku vyrovnal, v závěru půle si ale trhal vlasy, když po nejhezčí akci duelu v tutové šanci těsně minul.

Hostům ovšem patřila i značná část poločasu druhého. Hlavní šance na zlom přišla v 55. minutě, kdy brankáři Zlatovi po kontaktu s útočníkem vypadl míč, nastalou situaci hrozící brankou do opuštěné klece hasil už mimo vápno, ale sudí mu po poradě s asistentem dal citlivě pouze žlutou kartu. Z následného trestňáku Hrdý mohl potrestat Kladno zásadně, jenže těsně minul šibenici.

Domácí se postupně probrali, na velkém hřišti získali mírnou převahu a v 79. minutě ji zúročili. Střídající Bořík se dostal k odraženému míči, ještě ho dobře potáhl a bombou nedal výtečnému brankáři Lomskému naději. V závěru už Kladeňáci soka do šance nepustili a diváky zvedla ze sedaček až situace v 89. minutě, kdy domácí Skořepa ostře zajel u střídaček do Těmína a strhla se mela, po níž rozhodčí vyloučil nejen Skořepu, ale i Kima, jenž vletěl po způsobu čtyřmotorového Korean Air do klubka hráčů a srazil Boříka.

SK Kladno – Libiš 2:1 (1:1)

Branky: 4. Šmucler, 79. Bořík – 32. Petr. Rozhodčí: Kouba – Vrchota, Hurych. ČK: 89. Skořepa – Kim. ŽK: Procházka, Veselý, Tóth, Zlata – Kolísek, Kabyl, Škoda, Pudil. Diváci: 295.

Kladno: Zlata – Stočes, Hanzlík, Veselý, Suchý – Procházka – Štoncner, Růžička, Tóth (89. Kraus), Kolmistr (67. Bořík) – Šmucler (85. Skořepa).

Libiš: Lomský – Kabyl, Trojan, Bezděk, Kolísek – Škoda, Baratynskyy, Hrdý (85. Pudil), Těmín – Kim, Petr.

Ohlasy trenérů čtěte v pondělním Mělnickém deníku (22. 9.).