KLY TOUŽÍ PO DALŠÍM SKALPU

Do Kel zavítá aktuálně desátý celek tabulky – Lysá nad Labem. Ta má z doposud šesti odehraných utkání pouze dvě výhry, z posledních tří zápasů tým získal jediný bod za vybojovanou remízu se Záryby. 

Lysá tak jako nováček neprožívá v žádném případě optimální start do soutěže. Mančaft tápe především v ofenzivě, prozatím dal pouhých sedm branek a je v této kategorii druhým nejhorším týmem ze všech.

„Nedokážeme míč dotlačit do sítě. Máme nespočet šancí, ale prostě nám to tam nespadne. Bohužel nás také kosí zranění, proti Klům nebudou naši nejzkušenější hráči. Soupeře dobře známe, v nedávné době jsme s Kly sehráli dvě přátelská utkání. Je to velmi nebezpečný soupeř především doma. Tým po postupu omladili a i my vstoupíme do utkání s několika zelenáči. Musí ukázat, že na I. A třídu mají,“ upozorňuje Václav Sosnovský, trenér Lysé. Domácí utkání Kel začíná v tradičním čase 10.15.

Luděk Zelenka.
Expert v akci. Zelenka se nechal zlákat do „pralesa“

PŠOVKU PROVĚŘÍ NABUZENÁ VELIM

Rychle zapomenout, doma vyhrát a znovu se naladit na vítěznou vlnu. Takový je cíl fotbalistů Pšovky Mělník v dalším souboji proti Velimi. Narazí na sebe dva kádry ze spodnější části tabulky, Velim je dokonce se čtyřmi získanými body poslední, Pšovka jedenáctá.

Před týdnem se však tým z Kolínska vyhrabal z té největší krize, poprvé v sezoně zvítězil za tři body. I z tohoto důvodu je zítřejší výkon hostů velkou neznámou, střetnutí v Mělníku odstartuje v 16.30.

ZÁRYBY ČEKÁ LÍDR

Vůbec nejtěžšího soka má v cestě za dalšími body tým Záryb. Ten se v sobotu utká s doposud nejlepším celkem celé soutěže – Vyšehořovicemi. Lídr tabulky si za šest zápasů vybojoval pět vítězství, navíc obdržel jen pět branek. 

Zárybské hráče ale třeba oproti těm z Pšovky může těšit fakt, že i oni jsou mezi předními mančafty I. A třídy. TJ už navíc může využít služby zkušeného stopera Františka Šaška.

„Vyšehořovice mají velmi dobrý střed hřiště. Disponují tam zkušenými hráči a k tomu všemu se jim i daří, takže jsou v laufu a věří si. Na druhou stranu – ani my ale nejsme bezradní a věřím, že když vzadu neuděláme žádnou fatální chybu, klidně můžeme vyhrát. Všeobecně je pro nás lepší hrát proti týmu, který útočí a který nic nebetonuje,“ říká zárybský kouč Jan Vlček. I v Zárybech začíná nemilosrdný boj o další body v sobotu v 16.30.

Dolní Beřkovice s Hořínem otevřely novou sezonu okresního přeboru.
Kam za fotbalem: Kralupy uvidí místní derby