Ještě den po klubové rozlučce se sezonou neviděl možnost povýšení jako příliš reálnou ani manažer Sokola Vladimír Vávra. Přeborník kraje a poslední soupeř Libiše Poříčí sice dodrželo avizované setrvání v kraji, druhé Horky a třetí Beroun ale obě místenky směrem vzhůru vyčerpaly.

„Žádné informace o tom, že bychom mohli ze čtvrtého místa postoupit, nemám,“ stavěl se Vladimír Vávra v nedělním rozhovoru pro Mělnický deník k postupu spíše skepticky. Dodal navíc, že ani v samotném klubu nepanuje na účast v divizi zcela jednotný názor. Nakonec se ale mohou radovat ti, kteří do vyšší soutěže chtěli, podle Vávry spíše mladší hráči.

I. B třída: Neratovice B (ve žlutém) - Benátky B
Trenér Košťál za sebe našel náhradu a ve Vojkovicích končí

Libiš byla jako čtvrtý tým skončeného ročníku krajského přeboru „první na ráně“ při eventuálním doplňování čtvrté nejvyšší soutěže. A v týdnu před aktivem nového ročníku na ni skutečně došlo. V Úvalech se navzdory osmé příčce v šesté divizní sezoně v řadě klubový výbor rozhodl kormidlovat tamní fotbal o něco jiným směrem.

„Obnáší to i finanční stránku. Pokud nechcete hrát v divizi otloukánka, musíte sehnat nějaké zkušené hráče. Těch ale příliš není. Těžko se samozřejmě shánějí i samotné peníze,“ uvědomuje si Vladimír Vávra, že jej čeká spousta práce. Odškrtnout si může alespoň trenérské obsazení. Štafetu po odstoupivším Zdeňku Šenkeříkovi převezme jeho podzimní parťák v mužstvu Peter Očovan.

Jenže v Šenkeříkovi mladý tým navíc ztratil i zkušenosti a hlavně nejlepšího kanonýra sezony. S tím se klub s kohoutem ve znaku bude muset vypořádat. „I když by kádr, myslím, měl zůstat pohromadě, potřebuje doplnit. Měli jsme a máme spoustu zraněných. Uvidíme, jak se povede posílit,“ poznamenal Vladimír Vávra po sezoně v přeboru.

Mementem je ročník 2012/2013. Tehdy po postupu dokonce z pátého místa přeboru sokolové zamířili hned po roce zpátky do kraje. Jak s nečekanou možností naloží tentokrát?

Fotbalisté Kel (na snímku kapitán Jakub Mihalík) odehráli poslední zápas v I. A třídě na půdě Pěčic.
Kly zamávaly A-třídě, na podzim vyrukují v okresním přeboru