Původně se na pražském Strahově měly představit čtyři týmy, ale Nymburk si nepochopitelně spletl termín o jeden den a na turnaj nedorazil. Hrací čas jednotlivých zápasů proto pořadatelé prodloužili na dvakrát 23 minut. Hrálo se na dvou zmenšených plochách v počtu 5+1 už zaběhnutým systémem: každé družstvo bylo rozděleno na A a B a v zápase se hrál poločas A proti A a ve druhém poločase vždy A proti B, výsledky všech poločasů se sečetly a to dalo konečný výsledek utkání.

Mělnický tým vedený trenéry Patrikem Zeidlerem a Dominikem Zábranským si s oběma zbylými soupeři poradil. Přispěl k tomu také nejlepší střelec celého turnaje Nikolas Dobiáš z kralupského FK 1901. Mrzet tak Mělnické může pouze skutečnost, že touto fází na rozdíl od minulých let soutěž hraná dříve jako Danone pohár národů skončila a nedojde na měření sil v celorepublikovém finále.

Podle Patrika Zeidlera prošel výběr soutěží jako nůž máslem. „Kluci trochu zaváhali až dnes při jednom z miniutkání s Berounem, ale s Prahou – západ výpadek napravili a Mělnicko je zcela zaslouženě nejlepším v kraji,“ zhodnotil manažer mládeže neratovicko-byškovického FK úterní vystoupení. Zároveň trochu litoval, že se kluci nemohou porovnat s ostatními krajskými vítězi. „Určitě by si to zasloužili. Každopádně jsou dobrou perspektivou do dalšího roku, kdy budou hrát systémem 8+1,“ dodal Patrik Zeidler.