„Sezonu máme rozjetou dobře, ale devítibodový náskok nic neznamená. Čeká nás těžké jaro. To, co jsme dokázali na podzim, se snad ani nedá opakovat," připravuje se trenér Miroslav Sunkovský na to, že na jaře přece jen mohou přijít těžkosti i na tým brandýských kvalit.

Co by za nimi mohlo stát, ostatně naznačila už dohrávka podzimu s Vykání. Lídr s jediným náhradníkem na lavičce odešel na přestávku s porážkou, která byla teprve jeho druhou ztrátou v ročníku.

A jelikož zima s brandýským kádrem nijak nezahýbala, nelze vyloučit, že by se situace nemohla opakovat. „Úzký kádr mě trochu straší. Ale i tak máme kvalitu na to, abychom to zvládli," dodává Miroslav Sunkovský i při vědomí absence jednoho z klíčových hráčů. „Aleš Maršner se nestačil uzdravit a čeká ho operace."

Za zřejmě klíčových pak Sunkovský považuje úvodních pět kol. Parta kolem kapitána a střelce Folwarczného během nich vyjede ke třem utkáním na hřiště soupeřů včetně ambiciózních Zbuzan. Právě ony mají na čelo nejmenší, i když stále devítibodovou ztrátu. „Strach nemáme, měli by ho mít soupeři z nás," má jasno Sunkovský, jehož tým usiluje stejně jako exligovými borci vyšperkovaná sestava hlavního rivala o čtvrtý postup v řadě.

Čtěte také: Vyberte s Deníkem Fotbalistu okresu 2016. Kdo místo Kubišty?