Skóre otevřeli domácí Severočeši, na jejichž lavičku usedl po sérii nelichotivých jarních výsledků pouhý den před utkáním staronový trenér Jiří Černý. Martin Boček, největší střelecká hrozba soupeře, se trefil už v devatenácté minutě. „Potvrdilo se, co jsem říkal před zápasem. Neuhlídali jsme Bočka. První poločas nebyl z naší strany dobrý, působili jsme strašně nervózně,“ upozornil trenér Tomáš Staněk.
Neratovicím se ale i přes další ztrátu povedlo konečně prolomit střeleckou smůlu. Po pěti utkáních daly gól ze hry. Postaral se o něj třináct minut před koncem zápasu obránce Vít Regner.

Naběhl si na centr Chlumeckého a hlavou uklidil míč do sítě. Trefa to byla veledůležitá – Neratovice vyrovnaly na 1:1. „Jsem za to rád, ale dal ho znovu náš stoper. Od nějaké šedesáté minuty jsme byli lepším týmem. Bod z venku je vždycky dobrý,“ řekl Staněk.

Neratovice mohly ještě v samotném závěru pomýšlet na tři body, ale ze dvou slibných příležitostí už vítězný gól nepadl. Solidně zaplněný chomutovský stadion viděl nakonec penaltový rozstřel, který se povedl lépe domácím.

Hráčům Neratovic se podařilo bodovat potřetí v řadě. Navíc je čekají v závěru sezony přijatelní soupeři, hra o záchranu by měla být minimální. V sobotu tým nastoupí proti dalšímu severočeskému soupeři. Baník Souš v minulém utkání prohrál s nováčkem z Velvar, přesto se mu prozatím sezona poměrně daří.

Chomutov – Neratovice 2:1 np
Branky: 19. Boček – 77. Regner. Rozhodčí: Milner. ŽK: 0:1. Diváci: 200.
Neratovice: Dědek – Chlumecký, Šulc, Regner, Pajrkt – Rejman (70. Barták),
Mihalík (73. Bozděch), Zelenka (60. Chrdle), Ďurinda – Moravec (46. Krejza),
Kozák.

Jan Pechánek

Libiš na severu Čech vybojovala bod.
Výsledkový servis: Tišice urvaly první jarní výhru