Právě Nová Ves vstoupila do svého předposledního zápasu v sezoně slibně, když se z penalty ujala vedení nad v minulých kolech pravidelně bodujícím Velkým Borkem. Jenže favorizovaní hosté zabrali a výsledek otočili ještě do přestávky, aby nakonec vyhráli 4:1.

Ještě daleko hůř dopadl už několik kol jistý sestupující Cítov, který si do Byškovic zajel pro čistou desítku, což je nejvýraznějším výsledkem celého ročníku. Domácí ofenzivně laděná sestava ještě překonala svůj kousek z minulého týdne, kdy za první poločas dokázala Lobkovickým nasázet šest gólů. Tentokrát padl do sítě hostí ještě o jeden víc. „Konečný výsledek je pro hosty ještě milosrdný," podotkl trenér vítězů Libor Tichota.

Zajímavé utkání se odehrálo v Tišicích, kde hostující libišská rezerva nastoupila i s trenérem Urbancem a ve druhém poločase dokonce se třemi gólmany v sestavě. Právě ten „áčkový" Šídlo se dokonce zapsal mezi střelce. Jeho branka ale byla poslední, a domácí, za které se z penalty trefil pro změnu brankář Karda, tak vyhráli 4:3. Trenéra hostí Urbance sice mrzelo, že jeho tým zůstal jen jediný gól od jedenácté remízy v sezoně, zápas si ale pochvaloval: „Z obou stran pohledný útočný fotbal bez zbytečných tvrdých zákroků."

Jediný papírový favorit, který nevyhrál své utkání, bylo Mšeno. Hosté také na hřišti PTZ potvrdili, že je závěr soutěže nezastihl v příliš dobré pohodě. Domácí tak využili možnost a na desátý pokus konečně zažili další tříbodovou radost. „V prvním poločase jsme navázali na matné výkony z předcházejících zápasů a soupeř se dostal snadno do dvoubrankového vedení. Až ve druhé půli jsme se začali snažit, ale na vyrovnání to bohužel nestačilo, přestože jsme si vytvořili dostatek šancí," popsal dění na hřišti hostující trenér Jiří Guttenberg.

25. kolo: Neratovice B – Cítov 10:0 (7:0) Gabčo 3, Gerenscéry 2, Langmajer, Kalina, Kaňka, Sochor, Všetečka, Lobkovice – Dynamo 1:3 (1:1) Dušek – Šíma, Topor, Kymr, Tišice – Libiš B 4:3 (2:1) T. Prejzek 2, Terziev, Karda z PK – Pilař 2, Šídlo, N. Ves – V. Borek 1:4 (1:3) Horák z PK – Vavřina 2, Dvořák z PK, T. Krajník, Veltrusy – Pšovka B 7:0 (3:0) Moravec 2, Tetiva 2, Pražák, Nádeník, Packa, PTZ – Mšeno 2:1 (2:0) Kejmar, Šimek – Mansfeld, FK Kralupy – D. Beřkovice 3:0 (1:0) Jeřábek 2, Tarbaj.