Domácí se od úvodního hvizdu zatáhli a čekali na chybu soupeře. Jenže hosté prakticky po celý zápas nic nedovolili. Nebýt propagačních pokusů Horňáka a Nepovíma, dopadli by Nyburští stejně jako Plzeň na Bayernu – bez jediné střely. Hosté mohli jít do vedení po pěti minutách Mižičem, ale jeho hlavička těsně minula pravý horní roh brány. Branka přišla až po dvaceti minutách. Po rychlé akci po pravé straně se míč dostal od Hašlera přes Müllera až k nabíhajícímu Maršnerovi, a ten ho doklepl do sítě - 0:1. Další příležitosti hostů zlikvidoval brankář Borecký nebo těžký terén. Ten dělal hráčům problémy při zpracování míče i zakončení. Mižič a Mihalík by mohli vyprávět…

Ani ve druhém poločase se hra nezměnila. Hosté měli většinou míč na kopačkách a trpělivě dobývali obranný val domácích, dirigovaný exsparťanem Horňákem. Zvýšit náskok mohl po hodině hry Müller. Ten obešel i brankáře, ale střele do prázdné se postavila do cesty tyč. Co se nepovedlo jemu, napravil vzápětí Hašler. Müller obelstil dva protihráče a vydláždil ulici právě pro Hašlera, který nedal Boreckému šanci. Další branky se diváci nedočkali, přestože se Hašler a Kudela mohli zapsat do listiny střelců.

Nymburk - Ovčáry 0:2 (0:1)
Branky: 23. Maršner, 66. Hašler. Rozhodčí: Hůla. ŽK: Lukavec, Farkaš (N.). Diváci: 80. Ovčáry: Straka – Baloun, Pechar, Ondrák, Viskup – Mižič, Mihalík, Hašler, Maršner (75. Šmajda) – Kudela, Müller (88. Rubeš).

DUŠAN KUDELA