Třebovle - Ovčáry 1:4 (0:2)

Fotbalisté Ovčár bez problémů prošli do 3. kola Krušovického poháru. Rozhodl o tom čtvrteční zápas proti ještě loňskému účastníku I. B třídy. Původně se měl hrát zápas 20. června, ale na žádost Ovčár organizátoři utkání přeložili na úvod letní přípravy.

Ovčárští v zápase postrádali hned sedm hráčů ze základní sestavy. Petr Hyka a Jan Šmidrkal již působí jinde, Straka, Viskup, Ondrák, Pechar a Maršner se vracejí z dovolené až zítra. Trenér Sankot společně s uzdraveným hrajícím asistentem Studeným tak poprvé vyzkoušeli nové hráče, kteří přišli do letní přípravy zkusit své štěstí.

SK Třebovle, který po loňské neúspěšné sezóně sestoupil do okresu, nebyl pro zkušené hosty velkou překážkou. Samotný zápas se odvíjel v tréninkovém tempu a hrál se oboustranně otevřený fotbal. Jako první se mohl do dějin utkání zapsat Dvorný hostující v Ovčárech z Pšovky Mělník, ale domácí brankář byl připraven. Ve 13. minutě ale nestačil na hlavičku Hašlera, který otevřel účet utkání. V závěru poločasu jej napodobil Voljanskij a do kabin šli hosté s dvoubrankovým náskokem.

Domácí ve druhém poločase ožili, ale naopak to byli hosté, kteří v 53. minutě z kopačky Kořínka zvýšili už na 3:0. Po této brance pak hosté diváky spíše uspávali, čehož využil domácí Exner a snížil na 1:3. Ovčárští se snažili zvýšit aktivitu, ale okének v jejich hře využívali domácí, leč snížení z dalších šancí nepřišlo. V 83. minutě využil chyby domácí obrany Mihalík a pohotovou střelou uzavřel účet utkání na 1:4.

Sokol Ovčáry v sobotu 20. července sehraje 3. kolo Krušovického poháru na hřišti FC Bílé Podolí, účastníka I. B třídy.

Branky: 62. Exner – 13. Hašler, 40. Voljanskij, 53. Kořínek, 83. Mihalík. Rozhodčí: Hron. Diváci: 70.
Ovčáry: Němeček – Matějček, Volf (46. Rubeš), Studený, Baloun – Kudela, Mihalík, Hašler, Kořínek – Voljanskij, Dvorný.

DUŠAN KUDELA