To, o čem se už nějakou dobu spekulovalo, se hrstka nejvěrnějších příznivců dozvěděla s definitivní platností těsně před výkopem duelu s Libercem B – ze zpravodaje a také z úst hlasatele a sekretáře klubu Dušana Kudely: „Dnes už je jasné, že se v Ovčárech z ekonomických důvodů bude hrát v příští sezoně krajský přebor."

V duchu loučení se s úspěšnou érou se pak nesl celý zápas, kterému jako by chyběla větší jiskra a náboj. Jeho nejvýraznějšími postavami se tak nakonec stali rozhodčí – hlavní z Jablonce nad Nisou a jeden jeho asistent z Liberce (!). V prvním poločase právě oni dva přehlédli (?) učebnicový pokutový kop po střetu hostujícího brankáře Koláře s domácím Cigánkem. „Penaltu ale měli kopat i hosté," potvrdil po svém vystřídání domácí Milan Matějček, že hlavní sudí zkrátka neměl svůj den. Vše pak korunoval odpískáním konce, i přes čtyřnásobné střídání ve druhém poločase, když na ukazateli skóre svítila teprve 89. minuta…

…a také výsledek 0:1. Jedinou gólovou střelou se v 87. minutě blýskl střídající obránce Zieris – ve třiadvaceti jednoznačně nejstarší hráč liberecké „mateřské školky" (průměr 19,8). Ovčárští se sice rozloučili se svými diváky porážkou, ti je přesto odměnili závěrečným potleskem za účinkování v celém ročníku, ve kterém Sokol postihla rána v podobě odchodu prezidenta Ondráka. Definitivní tečku za sezonou Ovčáry udělají 16. června v České Lípě.

Ovčáry – Liberec B 0:1 (0:0)
Branka: 87. Zieris. Rozhodčí: Schröter. ŽK: Svoboda – Patka, Soběslav. Diváci: 100. Ovčáry: Straka – Chalupa, Ondrák, Studený, Viskup – Matějček (55. Hašler), Svoboda, Cigánek (83. Glasnovič), Maršner – Müller, Hyka. Liberec B: Kolář – Bína, Patka, Soběslav, Pokorný – Rybanský, Krystan – Černý (72. Zieris), Suk (67. Bouška), Drobílek – Lukes.

Zdroj: Youtube