Svátek fotbalu. Třetiligoví fotbalisté Benešova přivítají v jednom ze zápasů dnešního programu ligové Klokany, Bohemians 1905.

Benešov převzal od letní přípravy nový trenér Roman Veselý, který má na kontě třicet startů a tři góly právě za Bohemians 1905. Klokany neopustil ani ve veteránském věku a hraje za starou gardu. „Je to krásný dárek pro hráče a svátek pro diváky. Samozřejmě i pro mě, protože jsem v Bohemce působil a mám tam spoustu kamarádů, takže se na zápas hodně těším.“

Středočeši ve 2. kole Mol cupu
Úterý – 17.00 Velvary – Hradec Králové, 17.30 Benešov – Bohemians 1905. Středa – 17.00 Králův Dvůr – Táborsko, Zápy – Sokolov, 17.30 Štěchovice – Příbram, Dobříš – Liberec. Předehráno: Vyšehrad – Vlašim 1:2.

Kouč fotbalistů od Konopiště má ale v poslední době plnou hlavu starostí se skládáním kádru na třetiligovou sezonu, která pro Benešov začíná v sobotu 12. srpna domácím zápasem proti nováčkovi z Čížové. V posledním přípravném zápase s Kolínem se objevilo v jeho dresu 21 hráčů a další běhali na umělce. A tak i diváci budou napjatí, jací nováčci za Benešov proti Klokanům, které vede bývalý trenér Vlašimi Martin Hašek, nastoupí.

„Věřím, že složíme proti velmi těžkému soupeři konkurence schopné mužstvo, aby i diváci byli spokojeni s naším výkonem.“

Někteří hráči Benešova jsou také zraněni. Největší škrt v plánech udělal trenérovi kanonýr Martin Turek, jenž má zlomené žebro a začátek sezony tak nestihne. „Je to velké oslabení, ale i to přináší fotbalový život. Mužstvo za něj musí bojovat. Věříme, že se během sezony vrátí,“ povzdechl si Roman Veselý, jenž ihned angažoval na hrot Mario Telnara z Viktorie Žižkov, který ale s Kolínem odešel ze hřiště ještě před poločasem s problémem s nohou (křeč nebo sval).

Tip liga čtenářů Deníku.
Tip liga začne o týden dříve. Nově i se soutěží týmů!

DOVOLENÁ KVŮLI POHÁRU

Druhým krajským týmem, který dnes nastoupí, jsou Velvary. Divizní celek z Kladenska vyřadil gólem Holuba České Budějovice a teď doma vyzve na jaře ještě prvoligový Hradec Králové.

Tým z východočeské metropole vyhrál v pátek ve Znojmě 3:1, za což hráči dostali víkendové volno. Velvarští si v sobotu poradili s Vyšehradem (1:0). Čisté konto udržel hrdina zmíněného pohárového zápasu Jiří Měsíček, který si vzal na úterní duel dovolenou, aby se na důležitý zápas, jenž opět zaplní ochozy, mohl co nejlépe připravit.

„Pokusíme se zopakovat výkon proti Budějovicím a doufám, že nebudu mít moc práce. Zkusíme vstřelit gól a pak vydržet jejich tempo,“ uvedl pětadvacetiletý gólman a přiznal, že v poslední čtvrthodině úvodního utkání poháru se ocitli pod obrovským tlakem Jihočechů.

Tehdy ale byli na začátku přípravy, zatímco pro soupeře to byla druholigová generálka. Dnes je na tom jeho tým kondičně lépe. „Uvidíme, jak na tom budeme také po herní stránce,“ řekl borec, jenž loni pomohl přejít Litoměřicku přes prvoligovou Příbram.

Příloha Fotbalový podzim 2017 vyjde ve středočeských Denících ve čtvrtek 10. srpna.
Ve čtvrtek vyjde příloha Fotbalový podzim 2017

Pro hradecké Votroky je vyřazení Budějovic varováním, takže lze předpokládat, že utkání nepodcení. „Když ale půjdeme štěstí naproti, tak se nám může opět zadařit,“ uzavřel Měsíček.

Jako o senzaci mluvili v Dobříši už o červencovém skalpu třetiligového Litoměřicka (1:0), nyní si divizní parta okolo Filipa Dorta může ukousnout ještě mnohem silnější krajíc. Na trávníku V Lipkách ve středu vyběhne jedenáctka libereckého Slovanu.

V Zápech dojde po téměř roce na reprízu pohárového duelu s druholigovým Sokolovem. Domácí, jejichž řady v létě rozšířil velezkušený záložník Karel Piták, by se určitě nezlobili, kdyby zápas proti celku Pavla Horvátha dopadl stejně jako loni v srpnu. Tehdy prošli do 3. kola po výsledku 2:1.

Jako tým, který v poháru umí potrápit favorita, se v minulosti prezentovaly i Štěchovice. Dokázat to mohou proti ex-prvoligové Příbrami, které se v prvních dvou kolech druhé ligy nedařilo a úvodní pohárová výhra nad Čáslaví zůstává jediná soutěžní pod trenérem Csaplárem. (sim, jin, lk)

Grand Prix České republiky 2017 v Brně - závody.
Grand Prix České republiky 2017 v Brně