Pro fotbalistu je to snad nejdokonalejší start do zápasu. Dát gól ve druhé minutě je prostě perfektní pocit a počin. Přesně takový začátek měl Radek Šulc v nedělním utkání Neratovic s Meteorem. Po rohovém kopu se k němu dostal míč, který se štěstím dostal až do sítě.

Šulc se tak stal prvním hráčem FK, který se v roce 2018 postaral o gól v soutěžním utkání. Jenže v paměti zůstane úplně jiná situace, ta z osmadvacáté minuty. Neratovický hráč se pustil do křížku s fotbalistou soupeře a sudí Šlajs ocenil následné Šulcovo udeření kartou, která měla hodně tmavou barvu. 

Neratovice začaly jarní část sezony porážkou, na půdě Meteoru prohrály 1:3.
Červená, dvě penalty a prohra. Neratovice v premiéře zradila disciplína

„Penalta a červená karta, to je samozřejmě moje chyba. Trochu jsme se tam postrkali a domácí hráč upadl, což neuniklo pomeznímu rozhodčímu. Přitom to nebylo vůbec nic velkého,“ vrátil se Šulc k vyloučení při rozhovoru pro klubový web Neratovic. 

Nedalo se nic dělat, Šulc musel scénu opustit. V dobu, kdy už byl stav 1:2. Meteor navíc další penaltu proměnil a Pražané si nakonec došli pro tříbodový triumf, oslabení hosté i přes velkou bojovnost nevyrovnali. 

Kromě ztráty důležitých bodů bude A-tým vyloučeného hráče nějakou dobu postrádat. Dá se očekávat tvrdší trest, třeba i šestizápasový. 

„Fotbal je v tomto kolikrát trošku nespravedlivý. V hokeji to jsou dvě minuty, ve fotbale několik zápasů. Nicméně je to moje chyba a pochvalu na úterním tréninku rozhodně neočekávám,“ řekl na závěr Šulc.

Popis incidentu v zápise o utkání: Červená karta během zápasu, hrubé nesportovní chování, prudké udeření soupeře rukou do hlavy v nepřerušené hře. Poškozený hráč utkání dohrál.

Borecký závod sníh nezastavil, půlmaraton si podmanil Lukáš Kozlík.
Královna Straková a král Kozlík. Borecký závod sníh nezastavil