Jako první nastoupili ke svému utkání hráči Dolních Beřkovic. Ti na svém hřišti přivítali Veltrusy. I přes nespočet šancí na obou stranách domácím stačila ke třem bodům jediná trefa. Postaral se o ni ve druhém poločase Petr Štěpánek, jeden z trenérů A-týmu.

„Ozdobou utkání byli určitě brankáři, protože každý z nich chytil několik gólovek. Zprvu jsme sice měli převahu, ale zápas byl vyrovnaný. Vyhráli jsme se štěstím, neproměněné šance nás málem stály další body," zhodnotil souboj Roman Kaňka, který společně se Štěpánkem tým trénuje.

Veltrusům se tedy nepodařilo navázat na poslední úspěch s Řepínem, tým kolem kapitána Lukáše Smetany je předposledním celkem soutěže.

Tři kola před koncem je jedním z jistých sestupujících, už jen na čtrnáctý Řepín ztrácejí hráči AFK jedenáct bodů.

Ilustrační foto
Okresní výběry změří síly ve Vojkovicích

ŠLÁGR PRO VOJKOVICE

Parádní atmosféra, šance, radost. Ale i smutek. Přes půl tisíce diváků si našlo cestu na utkání jara. To se hrálo ve Vojkovicích, kam přijely Všestudy. Viktorie nakonec bez bodů i odjela, Vojkovice zvítězily 2:0 a jsou na nejlepší cestě za postupem do kraje.

Zápas začali aktivněji domácí a odměnou jim byl první gól. Ten vstřelil po závaru před brankou po rohovém kopu Patrik Král.

„Před startem zápasu jsem byl trochu nervózní, ale jakmile se začalo hrát, vše opadlo. Byli jsme lepší hlavně v první půli, vytěžili jsme z toho důležitou branku," těšilo Josefa Košťála, kouče Vojkovic.

Po přestávce se do hry dostávaly i Všestudy. Hosté se snažili útočit, nastřelili dokonce tyč, brankáře Pavla Heimratha ale nikdo nepřekonal.

Postupem času Viktorie musela otevřít obranu a víceméně jen útočit. Toho využil deset minut před koncem základní hrací doby Jakub Juklíček. Dostal se do jasné šance, ale netrefil. To si následně vynahradil v nastaveném čase, kdy povedenou střelou k tyči definitivně utnul šance Všestud na jakýkoliv bodový zisk.

„Velmi důležitá výhra, ale rozhodlo i štěstí. Co se týče samotné atmosféry, to bylo něco neskutečného. Shodli jsme se na tom, že podobnou kulisu nikdo z nás nezažil. Fanoušci navíc byli velmi slušní. Nenadávali, povzbuzovali, ohromná paráda," pochválil atmosféru trenér Košťál.

Všestudy ztratily potřetí v řadě, tři kola před koncem zaostávají za lídrem o čtyři body. Vzhledem k aktuální formě Vojkovic se budou muset Všestudy nejspíše spokojit s druhým místem.

„Když pominu porážku, zápas jsme si užili. Nikdo nic nevypustil, hrálo se nadoraz. Bohužel se od nás trochu odvrátilo štěstí, které jsme měli v předchozích utkáních. Strašně se nadřeme na góly, chybí lehkost. Teď máme Kostelec, tak snad už to prolomíme," zhodnotil derby Ivo Lorenc, brankář Všestud.

Libiš v utkání s Brozany sahala po bodech, nakonec těsně prohrála.
Libiš už je zase gólová, přehrála Štětí

VYSOKÁ PROHRA VYSOKÉ

Pro snadné tři body si došla rezerva Libiše, která smetla Vysokou 5:0. Díky dvěma vstřeleným brankám má na výhře lví podíl zkušený Marcel Brynda. „Zaslouženě si odvážíme tři body. Od začátku jsme drželi stanovenou taktiku, dobře nás podržel i brankář Kaul. Kluci podali perfektní a hlavně kolektivní výkon," hledal příčiny zisku tří bodů trenér Libiše Blahoslav Urbanec.

Ilustrační foto.
Starosta Mělníka řídil opilý. Auto "zaparkoval" do zdi radnice