NEJČASTĚJI HRÁL KOLÍSEK Z LIBIŠE

V divizní soutěži je z Mělnicka nejlepším střelcem neratovický Andrej Ďurinda se čtyřmi góly a stejně nastřílel i libišský Jiří Křtěn. Oba se v divizní soutěži řadí mezi střelce ale až do čtvrté desítky. V získávání žlutých karet jsou ale hráči Libiše a Neratovic úspěšnější. Šestkrát už se provinil právě Ďurinda a Martin Ptáček z Libiše. Pět žlutých má na svém kontě neratovický Martin Rejman a Patrik Zuskin s Janem Prieložným z Libiše. Nejvíce času na hřišti strávil libišský Ondřej Kolísek.

GRABMÜLLER MÁ UŽ DVĚ ČERVENÉ

V krajské I. A třídě má Mělnicko dva své zástupce – nováčka ze Záryb a mělnickou Pšovku. Nejlepší střelci těchto dvou kádrů se drží v nejlepší dvacítce střelců celé A třídy. Šest branek dal zárybský Zdeněk Antoš, stejně jako Marián Krejčík a Jiří Chytil z Pšovky. O jediný gól méně má na kontě pšovecký Jakub Pokorný. Suverénně nejvíc žlutých karet z celé soutěže, a to devět, viděl za podzim od hlavních rozhodčích Jiří Lauda, který je hráčem Záryb. Pozadu ale nezůstává ani Marián Krejčík z Pšovky, který jich získal celkem šest. Daniel Grabmüller ze stejného kádru už viděl dokonce dvakrát červenou kartu. Je tak jediným hráčem soutěže, který už dvakrát musel opustit hrací plochu předčasně. Druhým nejčastěji stavěným fotbalistou v této soutěži je zárybský František Šašek, který strávil na hřišti celkem 1386 minut.

NEJLEPŠÍM STŘELCEM B TŘÍDY JE VESELÝ

Nejúspěšnějším střelcem krajské I. B třídy je Martin Veselý, kterému se podařilo skórovat za podzim hned devatenáctkrát. I druhé místo patří mělnickému hráči z Kel. Patnáctkrát se trefil Petr Hyka a devět branek dal Luboš Krejza z nelahozeveského Dynama. Díky tomu mu patří čtvrté místo v celkovém hodnocení. Tři hráči v celé soutěži nasbírali sedm žlutých karet. Dva z nich jsou z Mělnicka a oba z Byšic Petr Menčl a Jaroslav Kmoch. Šest žlutých vyfasoval lužecký Jakub Lafek. Žebříček nejvíce naběhaných minut vedou dva hráči Eletisu David Tauchman a Tomáš Kuchař.

GROHMAN MÁ UŽ DESET ŽLUTÝCH KARET

V okresním přeboru je nejlepším ostrostřelcem Adam Chudoba z Horních Beřkovic, které jsou v soutěži letos nováčkem. Chudoba propálil soupeřova brankáře dokonce sedmnáctkrát. Na druhé místo se se čtrnácti brankami řadí mšenský Jiří Guttenberg mladší a Richard Polanský z Hořína. Jedenáct gólů má pak na kontě Jakub Matějček ze Všestud. V okresním přeboru už červených karet ovšem padlo daleko více. Po dvou červených si vysloužili dolnobeřkovský Jaroslav Abrahám, Adam Mucek a Josef Chabada, Václav Podivínský ze Všestud, Tomáš Novák z Labského Kostelce a Pavel Kubata z Veltrus. Deset žlutých karet ze třinácti zápasů získal hornopočapelský Stanislav Grohman.

VE TŘETÍ TŘÍDĚ PADLO NEJVÍC GÓLŮ

Kanonýrem třetí třídy je David Hángoc a hned za ním se řadí na druhé místo s devatenácti úspěšnými střelami dolanský Jan Vondra. Patnáctkrát se trefili Jiří Kokšal z Jeviněvsi a Adam Knoflíček ze Sazené. Pět hráčů má sedm žlutých karet a dokonce patnáct si už vysloužilo červenou kartu.

JEDINÝ HRÁČ SE DVĚMA ČERVENÝMI

Obě skupiny čtvrté třídy vede jako nejlepší střelec Jakub Mihalík z kelské rezervy s devatenácti brankami. Jednu červenou kartu má v obou skupinách už čtrnáct fotbalistů. Největší prohřešky proti pravidlům předvedl na podzim Vítězslav Jun z Postřižína, který má jako jediný dvě červené karty a hned šest žlutých karet.