Jak moc si ceníte vítězství v anketě?
Anketu jsem samozřejmě sledoval. Nejdříve musím poděkovat těm, kdo mě vůbec nominovali k tomu, že jsem se mohl ankety zúčastnit. Všichni víme, že rozhodování v kopané je týmová záležitost, a proto jsem hrozně rád, že do ankety byli nominováni a velice vysoko se umístili moji nejčastější a nejoblíbenější kolegové Petr Driml a slečna Maruška Kortanová. Už tato skutečnost je velice příjemná, ale také zavazující pro naše další společné rozhodování ve fotbalových zápasech.

Na špici šlo o každý hlas, dlouho vedl váš kolega Michal Hamšík. Potkali jste se během hlasování?
S Michalem jsme se nepotkali, ani si nevolali, ale určitě výsledky při první možné příležitosti probereme.

Patří právě Michal Hamšík společně s vámi ke špičce místních rozhodčích? Byla v tomto ohledu anketa spravedlivá?
Myslím si, že Michal se svými zkušenostmi z krajských soutěží určitě ke špičce okresních rozhodčích patří.

Kapitán Mšena Roman Kolumpek (zcela vpravo) je na hřišti pověstný svým férovým chováním. I on ale občas vypění a zde si ujasňuje situaci s protihráčem Petrem Literou z Obříství.
Přiznání se a pomoc ubývají. Zaspala fair play dobu?

Vzpomenete si na otázky, na které jste odpovídal? Která byla nejtěžší?
Každá otázka byla svým způsobem těžká, ale také zajímavá. Na každou by se našlo více odpovědí, ale mám-li si vybrat a k jedné z nich se vyjádřit, byl to dotaz ohledně nejemotivnějších trenérů. Od těch totiž vše začíná, tým a jeho chování se pozná podle vystupování a chování svého kouče. Když to má trenér v hlavě srovnané, má velký vliv na svůj tým a tím dokáže rozhodčím hodně pomoci. Bohužel to často platí i naopak.

Jak se vám líbil celý nápad? Ocenili jste s kolegy, že jste mohli projevit svůj názor na celkovou situaci?
Nápad to byl velice dobrý. Že jsme mohli vyjádřit svůj názor je také pozitivní. Otázkou zůstává, zda si z toho alespoň někdo vezme něco k srdci.

Pomalu se začínají rozjíždět fotbalové zápasy, start okresního přeboru se blíží. Jak se na jaro těšíte a máte svůj tip na vítěze?
Vzhledem k tomu, že přestávka byla dlouhá, se na jarní část soutěže těším, ale to se může po prvním zápase změnit. Samozřejmě, že svůj tip na vítěze mám, ale nechám si ho pro sebe. A kdo si postup zaslouží? Samozřejmě ten, kdo bude mít po jarní části nejvíce bodů.

Liga se už o víkendu rozjela. Komu držíte palce?
Odmalička fandím Spartě, i když s ohledem na poslední dění, postavení v tabulce a herní projev na to nejsem moc hrdý.

Má někdo šanci dotáhnout se na Plzeň?
Myslím si, že titul Plzeň nakonec vyhraje. A zcela zaslouženě.

Na startu seriálu o rozhodčích jste zmínil, že pocházíte z Karlovarska. Chtěl byste se v budoucnu vrátit domů, nebo vám Mělnicko po všech stránkách sedí?
Domů se určitě vracet nebudu. V Karlových Varech jsem prožil dětství, ale život mě zavál do Neratovic, kde jsem spokojený.

Stříbrný Michal Hamšík o vítězi: Zajímalo by mě, kde vzal Jirka Blahout tolik hlasů, pěkně mě naštval, když mě na špici přeskočil (smích). Jirka je samozřejmě výborný rozhodčí a vítězství si zaslouží, přeji mu ho. Do ankety mohl zasáhnout kdokoliv, hodně mi tak pomohli kamarádi. Celkově šlo o příjemné zpestření.

Groundhopping je koníček zahrnující účast na fotbalových stadionech od okresního přeboru až po ty nejvyšší soutěže.
Prosím, pane rozhodčí! V Borku vědí, jak na arbitra
Mládež Libiše jede naplno i během zimní přestávky.
Kupa turnajů, aerobik a radost. V Libiši se děti fotbalem baví