Od svazu zákonitě přišly tresty. Po pěti tisících za nedohraná utkání a rovných deset tisíc za ukončení fungování během soutěžního ročníku.

Proč je pokuta tak vysoká? „Kluby před sezonou dostávají pokutový řád, takže s částkami jsou seznámení. Je to tam jednoznačně uvedené. Jiná varianta ani nepřipadala v úvahu, museli jsme postupovat podle daných pravidel," prozradil okolnosti rozhodnutí Slavoj Tichý, předseda disciplinární komise.

Ilustrační foto
Za červené v Lužci padaly tresty, Lauda má po sezoně

Dosavadní i zbylé neodehrané utkání Chlumína už byly ve IV. třídě anulovány, z fotbalové mapy Sokol mizí. Minimálně do konce letošní sezony.

Zatím se stále neví, zda se klub zmátoří, či úplně zanikne. Může samozřejmě podat přihlášku a vstoupit do nové sezony. Nejprve ale musí vyřešit pokutu.

Chlumín se může proti rozhodnutí odvolat. Má na to právo. Do ruky by to následně dostal výkonný výbor a ten by mohl celou situaci přehodnotit a trest třeba i zmírnit.

„Rozhodně to není tak, že bychom klub chtěli zruinovat. Podobná situace se může stát v dnešní době komukoliv, hráčů je nedostatek všude. U Chlumína mě to mrzí obzvlášť, protože začínali úplně od píky. Vesnici mají docela velkou, je škoda, že si tam lidé nebudou moct dát pivko a mrknout na fotbal," říká zklamaně Tichý.

Co se týče samotné úhrady pokuty, klub může zažádat o splátkový kalendář. „Tu možnost samozřejmě předneseme. Je to pro ně asi hodně čerstvé, ale vůbec se nebráníme tomu, abychom situaci společně řešili. Přesně nevím, jaké mají nejbližší plány. Osobně bych si přál, kdyby dali tým znovu dohromady a od nové sezony začali čtyřku opět hrát," dodává Tichý.

Pšovka si v zápase s Čelákovicemi připsala dva body.
V Zárybech i na Mělníku musely rozhodnout penalty