Sledoval jste zápasy českých mužstev v Evropě?
Často jsme měli v tu dobu trénink, takže jsem stihl třeba jen druhý poločas. Ta situace je ale smutná a špatná. Slavia postoupila se štěstím, Plzeň vypadla díky svému kolapsu během několika minut. Mladá Boleslav měla sérii perfektně rozehranou a také to nakonec nezvládla. 

A co Sparta? Ta působila proti Bělehradu dost zoufale…
Na Spartě je to trochu složitější. Tým se musí nejprve sehrát, je skoro celý nový a to je samo o sobě hodně náročné. Někomu se ale vůbec nevede. Třeba takový Janko včera odehrál naprosto tragický zápas, působil hodně vlažně. Když tam šel Rosický s Lafatou, najednou se na hru dalo koukat. Je to trochu paradox, ale líbilo se mi včera posledních dvacet minut Sparty.

Velký Borek - FC Mělník 0:2
Borek pořádá tradiční turnaj. Přijedou Kly i rezerva Velvar

Celkově se českým týmům proti klubům z Balkánu nedaří. Je to tím, že je jejich hra urputnější?
Je to jeden z faktorů a je hodně důležitý. Kluby z této části Evropy se sice nepyšní nějakou extra kvalitou, ale přístup a zápasovou mentalitu mají na mnohem vyšší úrovni. Působí živěji a soupeři typu Sparty jim jdou často naproti svými zbytečnými chybami. 

Určitě je ale něco, v čem jsou tyto kluby zranitelné…
Vždycky se najde nějaká slabina a u těchto týmů je to obrana. Defenzivní část zkrátka nezvládají, myslí jen na útok. Bohužel toho česká mužstva neumí využít.

Špílmachr. Na tvorbu hry by měl být na Letné Tomáš Rosický. Do generálky ovšem šikovný záložník nezasáhl.
Dejte Spartě pokoj! Potřebuje čas, není to Barcelona