Ještě stále pilují, ještě stále ladí. A postupně jdou nahoru. Neratovice se v sobotu před necelou stovkou diváků prezentovaly solidním výkonem, s Nymburkem sehrály více než vyrovnanou partii a vyhrály 1:0.

Domácí měli proti novému účastníkovi ČFL mírně navrch, Neratovice hrozily především z bleskových protiútoků. A Nymburk měl s aktivitou Kozáka a spol. velké potíže. Bohužel se Neratovice potkaly s problémem, který tým provázel už poslední sezonu. Jasné šance Moravce, Bartáka a Regnera gólem neskončily, do kabin se šlo za stavu 0:0.

Příloha Fotbalový podzim 2017 vyjde ve středočeských Denících ve čtvrtek 10. srpna.
Ve čtvrtek vyjde příloha Fotbalový podzim 2017

Co se Neratovicím nepovedlo v úvodní části, to zařídil Andrej Ďurinda chvíli po přestávce, když nikým nehlídaný usměrnil Kozákův centr hlavou do branky. Nymburk se snažil o rychlé vyrovnání, hru hosté postupně vyrovnali. Naráželi však na perfektní obranu, kterou dirigovali stopeři Šulc, Regner a následně Zeman. Neratovice si už těsné vedení nakonec pohlídaly a před sobotním startem divize podaly slibný výkon. 

„Jsem rád, že generálka dopadla vítězně. Všichni v týmu věříme, že jsme na sezonu pořádně připravení a doufáme v to, že první mistrovské utkání s Rakovníkem bude za tři body,“ zhodnotil zápas Tomáš Staněk, kouč Neratovic.

FK Neratovice - SK Nymburk 1:0 (0:0). Branka: 59. Ďurinda. 
Neratovice: Švejda (46. Krch) – Pajkrt, Regner, Šulc (61. Zeman), Vorasický – Ďurinda, Novák, Weiner, Barták (61. Hrdý) – Kozák, Moravec.

Ilustrační foto.
Tisíce lidí riskují jízdu s prošlými řidičáky