Deset branek bylo k vidění ve Vysoké, kam zavítaly Dolní Beřkovice. Ty sice vedly po gólu Jakuba Kaňky 1:0, ale hráči FK skóre otočili. Na přelomu poločasů mířili přesně Josef Gabčo a Zbyněk Vágner. A následně začaly gólové žně.

Na 3:1 zvyšoval svým druhým gólem Josef Gabčo. O jedenáct minut později snížil na rozdíl jednoho gólu hostující kapitán Jan Těmín. Zanedlouho se stav měnil znovu – branku na 4:2 zařídil Michal Kettner.

I na tuhle trefu ale hosté našli brzy odpověď – přestřelku poslal na další úroveň mladý Marek Minář.

Ilustrační foto
David Černý sestřelil Jeviněves hattrickem

Za stavu 4:3 pro Vysokou se probudil ze zimního spánku Tomáš Prejsa. Ten hattrickem za osm minut upravil na konečných 7:3 pro domácí.

„V první půli měl hodně šancí soupeř. Hodně nás podržel brankář Hamáček, který musel řešit i situace jeden na jednoho. Podařilo se nám vyrovnat a hned vlastně i zápas otočit. Nebyl to od nás žádný extra výkon, ale nakonec jsme to ukopali," zhodnotil zápas Václav Řízek, vedoucí vítězného týmu.

Vysoká tak dokázala odčinit poslední zaváhání s Řepínem, nadále ale zůstává ve spodní části tabulky.

„Musíme zlepšit hlavně fyzickou kondici. To je jeden z našich hlavních problémů. A taky bránění. V útoku jsme sice nebezpeční, ale v defenzivě máme spoustu nedostatků," upozorňuje Řízek na aktuální potíže Vysoké.

VELTRUSKÁ VZPOURA

Desítka gólů padla i ve Veltrusech, kam jel bojovat o další body Řepín. Ten byl posílený o čtyři výhry z posledních čtyř utkání. Teď ale narazil – Veltrusy i trochu překvapivě zvítězily 6:4.

„My jsme nehráli špatně ani v těch předchozích utkáních. Akorát jsme nebyli schopní dát gól. Teď jsme šance dokázali proměňovat, proto se vyhrálo. Konečně jsme měli i hráče na střídání," těšilo Michala Podskalského, vedoucího Veltrus.

Mužstvo se pere o záchranu. Bojuje. Ale i díky změně v systému se sestupu už zřejmě nevyhne. Veltruský fotbal tím ale neumírá. Naopak – touží jít rychle zpět mezi okresní elitu.

„Už nás to asi nemine, ale kádr bychom určitě chtěli posílit a zabojovat co nejrychleji o návrat. Nějaké posily mám vytipované, plán na novou sezonu by měl být jasný," říká odhodlaně Podskalský.

Pšovka si vyšlápla na vedoucí Polepy
Doma tygr, venku kotě. Pšovce to jinde nejede