Podle informací Deníku rozhodlo, že se z divize odhlašují Horní Měcholupy. Ty by správně měl nahradit tým z pražského přeboru, ale ty neměly zájem. Řídící komise pro Čechy nakonec oslovila Velvary, třetí tým uplynulého ročníku krajského přeboru. "Je to skvělá zpráva a historický okamžik pro Velvary. Druhým dechem ale dodávám, že raději mám postup klasický, z prvního místa. S pořádnou oslavou, bublinkami, tričky pro vítěze. Nicméně těšíme se," přiznal předseda Slovanu Velvary David Vedral. 

Velvarský postup udělal radost také Slanému. Tam mají silný tým, jehož by bylo do I. A třídy škoda, ale skončil až třetí ve skupině B, a tak musel čekat, co se tane nahoře. Slaný nakonec nahradí Velvary, byť právo první volby měly Všenory, druhý skupiny A. Ty ale postup odmítly. "Byli bychom rádi i v I. A třídě, hráli jsme tam většinou hezký fotbal a dávali mraky gólů. Ale na přebor tým máme a těšíme se do něj," řekl Deníku předseda SK Slaný Zdeněk Hořejší. 

Losovací aktiv divize se odehraje v sobotu. Velvary budou zařazeny stejně jako další týmy z regionu SK Kladno a Sokol Hostouň do skupiny B. O atraktivní zápasy tak nebude nouze.