Disciplinární komise mělnického fotbalového svazu uložila klubu peněžitý trest za nedostatečně zajištěnou pořadatelskou službu v utkání okresního přeboru. Zároveň stanovila, jaká mají fotbalisté na hřišti provést opatření.

Od hrací plochy ke kabinám musí být prostor široký tři metry a ohraničený páskou nebo řetízkem, aby se diváci do budoucna k hráčům už nedostali. „Pořadatelská služba musí při odchodu asistovat. To byl i problém v Dolních Beřkovicích, že tam neměli dostatečný počet pořadatelů, i když byli řádně označeni," uvedl pro Mělnický deník šéf disciplinární komise Slavoj Tichý.

„Na jaře někdo z disciplinární komise přijede na hřiště do Dolních Beřkovic, aby zjistil, jak dodrželi bezpečnostní opatření, která jsme jim přikázali," doplnil Slavoj Tichý.

Pokuta mohla být i daleko vyšší

Podle oficiálního sazebníku poplatků a pokut OFS Mělník může klub dostat pokutu za nezajištění pořádku pořadatelskou službou tisíc korun, při prokázání závažných provinění by se však mohla částka vyšplhat až na padesát tisíc.

V případě napadení diváka nebo funkcionáře, kdy je utkání dohráno, hrozí družstvům v okresním přeboru sankce až sedm tisíc korun. A při opakování takového prohřešku dokonce až padesát tisíc.

Šarvátka mezi hráči a fanoušky

Do zápisu o utkání hlavní rozhodčí Vojtěch Braunšveig uvedl, že po skončení zápasu domácí diváci vběhli na hrací plochu a začala hromadná šarvátka mezi domácími a hostujícími hráči. Trvala pouze asi dvě minuty, nakonec se oba tábory uklidnily a odešly pokojně do kabin.

Rozporuplné vidění na obou stranách

„Byla to zbytečná šarvátka mezi hráči téměř kvůli ničemu, kterou hodnotím negativně. Jednoznačně tam byla vina z obou stran. Mšeno to vyprovokovalo a druhá strana se do rozepře nechala zamíchat," uvedl pro Mělnický deník hned po skončení utkání předseda Sokola Dolní Beřkovice Emil Vašíček.

„Náš kapitán se dostal do slovní rozepře s pořadatelem, což neunesl domácí hráč a začal našeho kapitána škrtit. Najednou bylo hřiště plné diváků, kteří nás začali fyzicky napadat. Domácí pořadatelé situaci absolutně nezvládli, a kdybychom k tomu přistoupili stejně jako oni, musela by přijet i policie. Naštěstí se nám podařilo situaci uklidnit," oponoval Jiří Guttenberg, trenér Mšena, za kterého se postavili i hostující hráči.

Před disciplinární komisí se ale nakonec všichni shodli na stejné verzi. Předvolán byl nejen hlavní sudí, ale i mšenský Jiří Guttenberg, vedoucí mužstva Dolních Beřkovic Roman Kaňka a hlavní pořadatel Emil Vašíček. „Všichni zúčastnění souhlasili, že diváci vnikli na hřiště, i když to bylo jen pár metrů. Nedošlo tam k žádnému výraznému fyzickému napadení hráčů, diváků ani funkcionářů. Byly tam nějaké lehké strkanice, ale na pěsti nedošlo, nebo to aspoň nikdo neviděl," dodal šéf disciplinárky.