Pořádající Středočeský fotbalový svaz oslovil k účasti všechny týmy startující v krajských soutěžích. Nakonec se začíná s 59 mužstvy, ta nejlepší odehrají dohromady šest duelů. Finále i duel o třetí místo jsou na programu 4. srpna, hrát se tedy bude ve slušném kvapíku. Nejen o víkendech, ale i v týdnu – hlavně ve středu a čtvrtek.

Kromě hlavní, stotisícové odměny, se může druhý tým pořadí těšit na 30 tisíc korun a třetí na 20 tisíc. Navíc hlavní sponzor obdaruje všechny produktem, který vyrábí. A to fotbalisté jistě také přivítají, nebo aspoň většina. Každopádně většina soupeřů to má k sobě coby kamenem dohodil, zápasy tedy budou velice zajímavé, i když půjde především o přípravu.

Libiš čeká boj o atraktivního soupeře

Divizní nováček z Libiše zasáhne o víkendu také do předkola Poháru České pošty. A také pro něj je motivací a zároveň možností, jak na svém hřišti přivítat soupeře zvučnějšího jména. Aby však na trávník Sokola přijel za týden druholigový Most, musí tamní fotbalisté vyhrát nedělní utkání s rovněž divizními Brozany. Druhý zástupce Mělnicka v soutěži, Neratovice, byl nasazený do prvního kola, ve kterém příští týden vyzve na domácím stadionu třetiligový Chomutov.

Víkednový program týmů z Mělnicka

Krušovický pohár: Řepín – Libiš (so, 10.30), Záryby – Klecany (so, 16.00), Byšice – Benátky n. J. (so, 14.00), Lužec – Krušovice I. (ne, 18.00).

Pohár České pošty - předkolo: Libiš - Brozany (ne, 17.00).

Přátelsky: Ovčáry - Milovice (so, 17.00).

Turnaj v Dobříni: Pšovka Mělník – VOŠ a SOŠ U19 (so, 10.30).