Ostrá obsadila v minulém ročníku divize coby nováček šesté místo, stejně jako Neratovice. A do nového ročníku vstoupila také dvěma výhrami. Tým nejprve na úvod soutěže porazil nováčka z Hrobců 2:0, naposledy vyhrál v Rakovníku 2:1.

FK si musí dát pozor především na Romana Herzána, Josefa Petličku a Petra Vobořila. Toto trio vstřelilo v minulém ročníku dohromady šestadvacet branek, především díky těmto hráčům Ostrá patří k nevyzpytatelným mančaftům celé soutěže. 

Útočníci Neratovic však mají i přes zjevnou sílu Ostré jednu výhodu – bránu nebude střežit jednička Martin Keller. Mladý a nadějný gólman si proti Rakovníku vysloužil v poslední minutě díky faulu ve vápně červenou kartu a v sobotu bude mužstvu chybět. Téměř jistě tak nastoupí mezi tyče domácích náhradní brankář Marek Štěpánek.

Horní Počaply zvládly zápas s Obřístvím, Sokol vyhrál 4:2.
Letní půst končí: startuje okresní přebor

TRENÉRSKÁ ZNÁMÁ

Třetí kolo bude pikantní pro trenéra Ostré Jiřího Kafku. Ten se postaví proti týmu, který sám deset sezon vedl jako hlavní kouč.

„Kdybych řekl, že je to pro mě obyčejný zápas, lhal bych. V Neratovicích jsem odtrénoval dost dlouhou dobu, mám tu hodně kamarádů. Samotný kádr se samozřejmě změnil, ale tým se prezentuje podobným stylem hry jako my. Musíme si dát pozor především na standardní situace, které Neratovice zahrávají výborně,“ upozorňuje na největší sílu Neratovic právě Kafka.

Jak moc potrápí bývalý trenér výběr současného kouče Staňka? Sobotní utkání v Ostré začíná v 17.00.

Fotbalový trávník v Úvalech čeká na své patrony.
Je libo penaltu nebo celé vápno? V Úvalech si můžete „koupit“ kousek hřiště