Nejcennější trofej a zlaté medaile mistrů už mají doma. Sezona pro novopečené krajské hokejové mistry z Mělníka ovšem ještě zdaleka nekončí. Během tří nadcházejících víkendů čeká svěřence trenéra Jana Boháčka porce dalších šesti zápasů, v nichž se jim vždy doma a venku postaví do cesty nejlepší kolektivy Karlovarského, Královéhradeckého a Libereckého kraje. Nejlepší z kvarteta se následně utká s vítězem druhé skupiny o postup.

Program kvalifikace o II. liguPátek 11. března 2016
Cheb – Lomnice n. P.
Mělník – Dvůr Králové

Neděle 13. března 2016
Lomnice n. P. – Dvůr Králové
Cheb – Mělník

Pátek 18. března 2016
Mělník – Lomnice n. P.
Dvůr Králové – Cheb

Neděle 20. března 2016
Lomnice – Cheb
Dvůr Králové – Mělník

Pátek 25. března 2016
Dvůr Králové – Lomnice n. P.
Mělník – Cheb

Neděle 27. března 2016
Lomnice n. P. – Mělník
Cheb – Dvůr Králové

Domácí zápasy Mělníka začínají shodně v 19 hodin.

Mělničtí na úvod vyzvou Dvůr Králové nad Labem. Celek z Trutnovska nadále bojuje dokonce na dvou frontách. Kvalifikace se účastní jako vítěz základní části přeboru Královéhradecka a v play-off své soutěže ještě svádí bitvu ve finále s Náchodem. Nad druhým výrazným suverénem soutěže aktuálně vede 2:1 na zápasy a příští středu už může rozhodnout.

V Mělníku se netají úmyslem dojít v kvalifikaci co nejdále, o účasti ve druhé lize ale předem nemluví. „My si to půjdeme zápas od zápasu užít a doufám i vyhrávat. Co bude případně potom, je otázka na vedení, jak se rozhodne. Finanční prostředky jsou přece jen omezené a soutěž je náročnější. Někteří hráči by ale druhou ligu mohli z fleku hrát," odpověděl trenér Boháček na otázku, s jakým cílem půjde jeho tým do nadcházejících zápasů.

Trenér Východočechů Miloš Hlavsa považuje Mělník dokonce za hlavního favorita postupu. „Soutěž ve Středočeském kraji je hodně kvalitní. Myslím si, že Mělník má velký zájem postoupit do druhé ligy," zněly jeho argumenty pro klubový web. Dalšími účastníky mělnické skupiny jsou HC Stadion Cheb a HC Lomnice nad Popelkou.