Buldoci své fanoušky odměnili devítibrankovým představením, když vyhráli třetí utkání v řadě a v tabulce postoupili na páté místo.

V dresu Buldoků si připsal první čisté konto v sezóně brankář David Šilhavý. Kanonádu domácích zahájil po třech minutách Tomáš Rak, který dorážel puk vyražený brankářem Rosinským přímo před něj. Buldoci se poté zakousli do soupeře a jejich průniky jen se štěstím zastavoval pozorný Rosinský. Stálý tlak domácích Spartakovci vydrželi do konce třetiny bez ztráty kytičky. Po jalovém tlaku hostů přišli ke slovu opět domácí. A byla to opět smršť, protože ve druhé části této třetiny lovil příbramský brankář puk z branky celkem šestkrát. Spartak Příbram si kalich hořkosti vypil krátce před druhou sirénou. Buldoci během půl minuty dokončili dílo zkázy a po brankách Lukáše Štukheila a Martina Janovského svítil na světelné tabuli stav 8:0. V závěrečné dvacetiminutovce se hosté soustředili už jen na obranu. Buldoci spokojeni s výsledkem zvolnili a umožnili svému soupeři vykřesat naději aspoň na čestný úspěch. Ale z náporu, zvláště při přesilovce nic nevytěžili. V 53. minutě zvýšil stav na hrozivých 9:0 Tomáš Rak, který podruhé v utkání skóroval, tentokrát ve vlastním oslabení. Vytoužené desítky se diváci už nedočkali. Přesto bouřlivým potleskem na otevřené scéně ocenili předvedený výkon svých miláčků. Ti tradičně poděkovali skvělému publiku děkovačkou.

Buldoci Neratovice – Spartak Příbram 9:0

Třetiny: 2:0, 6:0, 1:0.
Branky a nahrávky: 3. Rak, 10. Pražák (Mareček), 29. Štukheil (Mrázek), 30. Pokora (Litomyský, Mrázek), 34. Mareček, 36. Pokora (Mareček), 39. Štukheil (Tůma), 39. Janovský (Pšánský, Tůma), 53. Rak (Litomyský).
Rozhodčí: Švejda – Svoboda, Valda. Vyloučení: 2:2. Bez využití. V oslabení 1:0. Diváci: 510.

DUŠAN KUDELA