Začátek vypadal pro domácí sice dobře, ale konečné vítězství Lomnice bylo zasloužené.

„Začali jsme výborně, aktivně a sebevědomě. S postupujícím časem nám ale ubývaly síly. Přestali jsme bruslit a bylo jen otázkou času, kdy hosté využijí nabídnuté příležitosti," hodnotil Viktor Šebík z HC Junioru Mělník.
S Mělníkem mohlo být i hůře – za oběma brankáři několikrát zacinkala tyč. Obě mužstva hrála, pokud šlo o obranu, poměrně bezstarostný hokej, Lomnice ale vstřelila poměrně snadné branky, zatímco Mělník měl občas i trochu smůlu. „Soupeř byl rozhodně hratelný a ztráty vítězství můžeme jen litovat," dodal Šebík.
„Zřejmě jsme podlehli nějaké domněnce, že to půjde samo. I když první třetina byla naše, ve druhé jsme přestali bruslit a otočilo se k nám hokejové štěstí zády," uvedl hlavní kouč Jan Boháček.
Ve včerejším duelu se do branky s velkým sebezapřením postavil i Jan Vokurka s nedoléčenými nataženými vazy. I díky jeho excelentním zákrokům se podařilo Dvůr Králové porazit na jejich ledě 3:1. „Byl to výborný zápas. Kluci bojovali na sto procent. Škoda jen, že to nepředvedli i v pátek doma. Vokurka chytal neuvěřitelně a všechno pochytal. Je pro kluky psychická podpora,. Když ho cítí za sebou v bráně, skáčou po hlavě do všech střel," hodnotil zápas ve Dvoře Králové hlavní kouč.
Diváci si ve vyrovnaném souboji přišli na své. „Byl to podobný hokej jako v první zápase u nás, ale tentokrát jsme neudělali tolik chyb. Teď už musíme držet palce soupeřům, aby porazili Dvůr Králové a pak se ještě může zrodit nějaká radost," dodal Boháček.

HC Junior Mělník – Lomnice n. Popelkou 4:5 (3:1, 1:3, 0:1)
Branky a nahrávky: 3. D. Havel (Vočadlo, Kašák), 6. Prejza (Příhoda, Chvátal), 14. Nesládek (Šubrt, Příhoda), 33. Příhoda (Šubrt, T. Havel) – 9. Knap (Špaček), 24. Knap (Špaček, Sehnoutek), 26. Špaček (Martinec, Sehnoutek), 33. L. Syrovátka (Junek), 54. Knap (Karásek).
Vyloučení: 5-5, využití: 1-1, v oslabení: 0-1. Rozhodčí: Vokřál – Beránek, Lacko. Diváci: 480.
Mělník: K. Fiala (od 32:40 Šrámek) – T. Fiala, Prejza, Pokorný, T. Havel, Příhoda, Vočadlo, Kašák, Chvátal, Nesládek, Novotný, Šubrt, Douda, Kubica, Fedymycz, D. Havel, Šícha.

HC Dvůr Králové n. L. – HC Junior Mělník 1:3 (0:0, 0:1, 1:2)

Branky a nahrávky: 48. Luštinec (Fořt, Veselý) – 26. Havel, 53. Chvátal (Šícha), 59. Kašák (Fiala). Vyloučení: 7:9. Využití přesilovek: 0:1. Diváci: 570.

Mělník: Vokurka (Šrámek) - T.Fiala, Prejza, Pokorný, T:Havel, Příhoda, Vočadlo, Kašák, Chvátal, Nesládek, Novotný, Šubrt, Douda, Kubica, Fedymycz, D.Havel, Šícha