Svěřenci opět hrajícího kouče Jana Boháčka nastupovali na domácí led s vědomím, že pokud uhrají alespoň bod, nemůže je žádný ze soupeřů bez ohledu na jeho výsledky dostihnout. Nakonec se v Mělníku skutečně slavilo prvenství, i když cesta k němu vedla jinudy, konkrétně přes porážku druhých Velkých Popovic na ledě béčka Mladé Boleslavi. Kozlové po ní ztrácejí osm bodů.

V mělnickém utkání byly k vidění hned dva obraty ve skóre. Jako první se ho dočkali v úvodní desetiminutovce domácí. Ti sice inkasovali z jedné z úvodních návštěv soupeře v útočném pásmu, Krejsova tečovaná střela od modré a zakončení zcela neatakovaného Verneka mezi betony brankáře přinesly obrat.

Ve zbytku úvodní třetiny se oba týmy prosadily v přesilovkách, a tak si Mělničtí přinesli těsný náskok i do druhé části. Ta ale početné divácké návštěvě postupně zhořkla. Po Mrázkově dorážce při signalizovaném trestu se brzy začínalo od nuly. Těsně před polovinou utkání a po druhé své využité přesilovce už hosté tahali za delší konec. „V této fázi utkání začaly Černošice lépe bruslit, domácí naopak vypadali unaveně a nepomohly ani změny v sestavě," popsal manažer HC Junior Viktor Šebík pasáž, která opět otočila kormidlem utkání.

Stinka dorážející ránu Brožovského od modré sice v závěru třetiny znovu vrátil skóre do rovnovážného stavu. Jenže ani prvních deset minut poslední třetiny nevěštilo pro domácí nic dobrého: hosté nadále lépe bruslili a domácí se nedokázali dostat do větších příležitostí. V 52. minutě Vokurka, na kterého se řítil v oslabení osamocený útočník Černošic, ještě odolal. Po další chybě Mělníka na útočně modré se v tomtéž oslabení dostali Černošičtí do přečíslení tří proti dvěma a po chytré finální přihrávce Suchý střílel prakticky do prázdné branky – 4:5.

Domácí zvýšili agresivitu a zvedali se k závěrečnému náporu. Zbrzdila je však dvě vyloučení během 68 vteřin. Černošice dokázaly využít dvojnásobnou přesilovku za 16 vteřin (trefil se opět Suchý) a osudu utkání bylo rozhodnuto – 4:6. „Domácí se celé utkání snažili, ale jejich výkon nebyl zdaleka optimální – chyběl pohyb, nahrávka a přímočarost. Naproti tomu produktivita Černošic byla obdivuhodná – na žádný gól se hosté nijak mimořádně nenadřeli, prostě jim tam spadlo všechno, na co sáhli," dodal Viktor Šebík.

Mělník – Černošice 4:6
Třetiny: 3:2, 0:2, 0:2.
Branky: 6. Krejsa, 10. Vernek, 18. Nový, 40. Stinka – 13. a 22. Mráz, 52. a 57. Suchý, 5. Výrut, 28. Veselý. Rozhodčí: Pokorný – Zmeškal, Doskočil. Vyloučení: 8:8. Využití: 1:2. V oslabení: 0:1. Diváci: 650.
Mělník: Vokurka – T. Fiala, Krejsa, Prejza, Pokorný, Brožovský, Stinka, Nový, Heran, Havel, Vernek, Příhoda, Vočadlo, Kratochvíl, Kašák, Boháček.