Středočeský mistr rozhodl zápas na ledě Slovanu Louny šestibrankovou smrští v závěrečné třetině. Předtím dokázal čerstvý vítěz přeboru Ústeckého kraje smazat dvoubrankou ztrátu a odpověděl i na třetí gól hostí.

Podle trenéra hostů možná došlo za příznivého stavu k určitému uspokojení hráčů. „Viděli, že soupeř zaostává v pohybu, i když měl i pár šikovných hráčů. Nás to ukolébalo, začali jsme sólovat a nedrželi pozice," popsal Jan Boháček, jak se domácí vrátili do hry a zdramatizovali zápas.

Mělnická střídačka v reakci na další vyrovnání stáhla ještě před druhou přestávkou hru na dvě pětky s cílem zvýšit obrátky a agresivitu. A výsledek se dostavil. „Do třetí třetiny jsme vlétli a jasně dominovali. Naše vítězství bylo zasloužené," mohl Jan Boháček hráče pochválit.

Také ke druhému utkání v tříčlenné skupině Junior pojede na led soupeře, v sobotu se už s Kašákem, který se vrátí z dovolené, ale zřejmě bez obránce Nesládka (pracovní důvody) představí ve Dvoře Králové nad Labem. Vítěze přeboru Královéhradeckého kraje považují v mělnické kabině za zřejmě největšího favorita na jedinou místenku do dalších bojů.

„Musíme k utkání přistoupit zodpovědně. Víme, že jde o velmi kvalitního soupeře s řadou zkušených a kvalitních hráčů. Už loni jsme s ním měli problémy," nečekaná mělnický kouč jednoduchý zápas a je přesvědčený, že hráči nepodlehnou očekávanému bouřlivému prostředí a naopak je nabudí k co nejlepšímu výkonu. 

Louny - Mělník 4:9 (1:2, 2:1, 1:6)

Branky: 17. Prokeš, 28. Salač, 34. Růžek, 55. Kousek – 52. a 59. Havel, 13. a 43. Příhoda, 10. Šícha, 28. D. Havel, 51. Heran, 54. Kratochvíl, 58. Novotný. Vyloučení: 6:7, navíc Cicvárek (Mělník) 5 min., za faul na Šíchu nařízeno trestné střílení (neproměněno). Využití: 2:4.

Mělník: Vokurka (Fiala) - Prejza, Cicvárek, Chvátal, Kotek, Kubica, Nesládek, Pokorný, T. Havel, D. Havel, Příhoda, Šubrt, Litera, Šícha, Vernek, Kratochvíl, Novotný, Heran.