Po sobotní domácí remíze 3:3 si to třetí Buldoci rozdali o finále na ledě druhých Sršňů. A bylo jasné, že vítěz bere vše.

První třetina skončila bez branek. Oba týmy hrály opatrně. Na začátku druhé Sršni zaváhali, když neproměnili trestné střílení Litomyského. Trest Neratovic přišel pět minut před druhou sirénou. Mrázek využil přesilovou hru.

V posledním dějství se domácí nechtěli vzdát. Po pěti minutách vyrovnal domácí Jan Tvrdík a Sršni znovu žili. Za remízového stavu by se šlo do prodloužení, jenže dvě minuty před koncem třetiny udeřil neratovický Rak a po jeho brance už Sršni znovu nevzlétli.

„Byly to nervy, ale v sobotu větší, tam jsme byli dole a dotahovali. V Kutné Hoře jsme měli hru pod kontrolou. Mohli jsme dát čtyři pět jasných gólů, ale jejich gólman chytal výborně a byli obětaví. Ale stále jsem věřil, že tam něco propadne,“ ohlédl se za semifinále trenér Buldoků Martin Chabada.

Těsná výhra nemusela stačit, nebýt neskutečné koncovky sobotního duelu. Bezmála osm set diváků v ochozech neratovické „plechárny“ zažilo malé Nagano. Žlutomodří zachránili pouhou vteřinu před koncem (!) remízu, která srovnala výhledy obou soupeřů směrem do odvety na stejnou úroveň.

Přesilovou hru za údajné hraní hostí v šesti trenér Chabada vylepšil odvoláním brankáře. Vhazování v útočném pásmu čtvrt minuty před koncem sledoval stadion s napětím. Domácím navíc chvíli trvalo, než se v rohu kluziště zmocnili kotouče.

Pak to ale přišlo: tři rychlé přihrávky vytvořily prostor pro najíždějícího Lukáše Pokoru. Nejlepší střelec týmu a autor předešlého snížení sice netrefil puk z první zrovna ideálně, i tak ho ale procedil za záda přemisťujícího se brankáře. Časomíra se zastavila na magickém čísle 59:59. Stadion málem spadl.

Domácí přitom v utkání prohrávali po dvou gólech soupeře v jediném oslabení už 1:3. V závěrečné části ale dokázali snížit. Zázračným vyrovnáním dost možná zlomili celou sérii.

„Dalo nám to energii a sebevědomí, které jsme ztratili během naší přesilovky, kdy nám hosté dali dva góly. V Hoře jsme si od začátku věřili a měli daleko víc tutovek, bohužel jsme dvakrát neproměnili pět na tři, což by se stávat nemělo,“ řekl Martin Chabada.

S tím, že v neděli už Buldoci tahali za delší konec provazu, souhlasil i trenér poražených. „Neratovice mají slušné mužstvo a těžko jsme se prosazovali. Dvě třetiny měly tlak,“ přiznal Stanislav Bednář.

Na skóre se ovšem převaha projevila až v závěru. „Jsme zklamaní, protože jsme prohráli o gól, který jsme inkasovali dvě minuty před koncem. Navíc jsme předtím neproměnili tři šance a nedali nájezd,“ litoval kouč, který kvůli četným absencím dohrával semifinále prakticky s torzem mužstva a juniory.

Neratovičtí si zahrají o postup do krajské ligy proti Čáslavi, která v semifinále dvakrát porazila Poděbrady. Únorový vzájemný souboj na ledě „letců“ stanovil nový divácký rekord soutěže. Dá se tedy opět čekat parádní souboj na ledě i v hledišti. Hrát se bude v sobotu od 18.30 v Neratovicích, o den později v Čáslavi.

Sršni K. Hora – Buldoci Neratovice 1:2 (0:0, 0:1, 1:1)

Branky a nahrávky: 45. Jan Tvrdík (Křeček) – 35. Mrázek (Horevaj), 59. Rak (Mareček). Vyloučení: 8:5. Využití: 1:1. Diváci: 420. První zápas 3:3, postupují Neratovice.