Povzbudit domácí Buldoky přišla i starostka města Lenka Mrzílková, která zahájila utkání slavnostním buly. Buldoci podali proti favoritovi srdnatý výkon a ve vyrovnaném utkání prohráli až po samostatných nájezdech. O bonusovém bodu pro Sršně rozhodl vítězným nájezdem Jiří Tvrdík I.

V úvodu utkání zvolili Buldoci nátlakový hokej podložený napadáním soupeře v jeho obranném pásmu. Tento styl Sršně zaskočil, ale z krize jim pomohla brzká přesilovka pět na tři. Stínem první třetiny bylo nešťastné zranění kapitána hostí Lukáše Rudolfského.

Do rychlých obrátek se dostala hra ve druhé třetině. Řadu šancí na obou stranách likvidovali bezchybní brankáři. Z první branky se jako první radovali domácí, kteří využili až třetí přesilovku. Po obléhání Hermanovi branky se kotouč po skrumáži dostal před Václava Peka, který ho posunul do sítě. Radost v hale netrvala dlouho. O tři minuty později Sršni šťastně vyrovnali, když se nepřesná střela Jana Tvrdíka odrazila od bruslí projíždějícího Jelínka za záda brankáře Šilhavého. Hosté po vyrovnání zapnuli na vyšší rychlostní stupeň a efekt se dostavil okamžitě. Od modré se prosadil Meloun a Sršni po 26 sekundách otočili skóre. Dvě obdržené branky se v rychlém sledu podepsaly na sebevědomí domácích hráčů a jen díky výborným zákrokům Šilhavého přežili Buldoci kruté chvíle.

Třetí třetina přinesla vše, co k hokeji patří. Zápletky, šance a hlavně góly. Buldoci zahájili poslední třetinu velkou aktivitou a vyrovnávací branka přišla v čase 42:58 z hole Lukáše Štukheila. Rychlý vyrovnávací gól rozpoutal úpornou bitvu nejen na ledě, ale i v hledišti. Hosté byli postupem času stále dotěrnější a po dorážce Siváčka šli Sršni opět do vedení. O vzrušení se postaral sudí, který přísně vyloučil Václava Peka za držení. Za nesmělý dotaz hříšníka na jeho adresu vyfasoval navíc osobní trest. Domácí tak dohrávali utkání bez svého kapitána. Hned v úvodu přesilovky Sršni vstřelili branku, které ale předcházel faul Siváčka a sudí branku správně neuznali. Pocit křivdy za svého kapitána Buldoci přetavili do náporu a nevídanou střelou ihned po buly Martin Janovský v čase 51:01 vyrovnal. Fantastická atmosféra hnala Buldoky do závěrečného tlaku. Hermanovi bylo pořádné horko, ale hole domácích obalila smůla. Hosté si dokonce v poslední minutě vzali oddechový čas, aby otupili nevídaný tlak domácích. Zbytek základní hrací doby už rozuzlení nepřinesl a na řadu přišly samostatné nájezdy. Čtyři nájezdníci nemohli dopravit puk za brankovou čáru obou gólmanů. Nakonec byli šťastnější hosté. Jiří Tvrdík I se trefil potřetí a zařídil Sršňům bod navrch.

Buldoci Neratovice Sršni K. Hora 3:4 np

Třetiny: 0:0, 1:2, 2:1. Branky a nahrávky: 29. Pek (Šimek, Mareček), 43. Štukheil (Janovský), 52. Janovský 32. Jelínek (Jan Tvrdík), 33. Meloun (Jiří Tvrdík II), 49. Siváček (Javůrek), rozhodující sn Jiří Tvrdík.

Rozhodčí: Vávra Nezbeda, Prášek. Vyloučení: 5:4 navíc Pek (Ner) 10 min. Využití 1:0. Střely na branku: 27:24 (8:10,10:9,9:5). Diváci: 490.


DUŠAN KUDELA