„Nebyl to vůbec jednoduchý soupeř. Loni měli velmi silný tým, ale letos se jim ten začátek nevydařil. Na konci určitě ještě ukážou, co v nich je," vysvětlil hlavní kouč mělnických hokejistů Jan Boháček.

Mělník si po povinném vítězství, i když ne úplně přesvědčivém výkonu, připsal tři body do tabulky soutěže a i po šestém kole zůstává bez porážky na prvním místě. „Vokurka dobře chytal a podržel nás v těžkých chvílích v první třetině. I díky němu jsme v soutěži jedním z týmů, které nejméně inkasovaly v šesti utkáních. Výborně hrála v útoku i první pětka," řekl Boháček.

Jedinou slabinu kádru vidí kouč Boháček v obraně. „První zápas po zranění hrál Nesládek a ukázal, že je velmi platný pro náš mančaft. Máme navíc zraněného i Chvátala, který umí hrát v útoku i v obraně, ale snad by měl být do dvou týdnů v pořádku. Ještě ke všemu nám odjel na roční stáž do zahraničí Pokorný. To je také oslabení obrany," vysvětlil Boháček.

Opravdovou sílu mužstva zřejmě prověří až následující dvě kola, která hrají Mělničtí na ledě soupeřů. „Nejdříve nás čeká třetí tým tabulky z Černošic a potom Benešov, který na nás teď z druhého místa ztrácí jediný bod," uvedl Viktor Šebík z HC Junioru Mělník.

Mělník – Příbram 6:3

(2:1, 3:0, 1:2)
Branky a nahrávky: 13. D. Havel, 15. Vernek (Kašák, Kratochvíl), 32. T. Havel, 32. D. Havel (Novák), 33. Příhoda (T. Havel, Šubrt), 59. Příhoda (T. Havel, Šubrt) – 19. Hlaváč (Hlinka), 44. Pavel (Grubner), 51. Šír (Hrala).
Mělník: Vokurka (K. Fiala) – Prejza, Novák, Kotek, Kubica, Nesládek, T. Havel, D. Havel, Příhoda, Šubrt, Fedymycz, Šícha, Vernek, Kašák, Kratochvíl, Novotný.