„Šťastně jsme vyhráli, zaplaťpánbůh za to," hlásil manažer HC Junior Viktor Šebík z rakovnického stadionu bezprostředně po skončení pátečního utkání. Hostům se v něm potvrdilo, že i když jsou coby vítězný tým základní části papírovými favority, čeká je proti poslednímu vítězi soutěže po všech stránkách těžká dřina.

V první třetině se sice ujali vedení dělovkou Fialy od modré čáry při hře čtyři na čtyři a ve druhé části Kašák ranou do "víka" v poslední vteřině přesilovky zvýšil na dvoubrankový rozdíl. Po závaru před brankářem Vokurkou poté, co se hosté nedočkali odpískání zakázaného uvolnění, ale zažili ještě nejednu krušnou chvilku.

Zejména v úvodu závěrečné dvacetiminutovky se mělnická trestná lavice až příliš často plnila. Bez úhony ale přečkali dvojnásobné oslabení i některé šance domácích. „Vyloučení třetí třetinu jednoznačně poznamenala. Domácí v přesilovkách chytali dech. Od padesáté minuty se ale hrál hokej jako brus nahoru – dolů. Gól už naštěstí nepadl," dodal Viktor Šebík a zároveň pozval na pokračování souboje, jehož úvodní buly padne na mělnickém ledě v sobotu v 17.30 hodin. Svěřence trenéra Boháčka pošle do dalších bojů jakákoli výhra či remíza, porážka o gól přinese prodloužení, o více pak postup soupeře.

HC Rakovník – HC Junior Mělník 1:2

Třetiny: 0:1, 1:1, 0:0.
Branky: 39. Vyskočil (Kounovský) - 3. T. Fiala (Příhoda), 35. Kašák (Brožovský). Vyloučení: 9:8. Bez využití. Diváci: 220. Rozhodčí: Jecelín - Holec, Kováčik. Stav série: 0:1.