I když to na konci duelu na ledě jiskřilo emocemi a Tomáš Havel bránící svého bratra přišel o registračku, hlavní kouč Jan Boháček byl s výkonem svých svěřenců spokojen. „Sice se to na konci popralo, ale hráli jsme dobře. Dokonce se někteří mělničtí fanoušci pokoušeli přelézt plexisklo na ledovou plochu," vysvětlil Boháček s tím, že Tomáš Havel pravděpodobně dostane trest od disciplinárky na několik zápasů. „Není divu, že došlo na emoce, byl to důležitý zápas o druhé místo. Celou dobu jsme tahali za delší konec, ale vždycky se jim podařilo dotáhnout na rozdíl jediné branky," uvedl hlavní kouč.

„Hosté ze Slaného hráli aktivně, dobře napadali a domácí měli problém přejít přes útočnou modrou," uvedl k zápasu Viktor Šebík z vedení HC Junioru Mělník.

Ve vlastním obranném pásmu se Mělničtí dopouštěli nevynucených chyb. „Naštěstí ale hosté nedokázali z takto získaných puků vytěžit nic kloudného," řekl Šebík.

Trenér byl spokojen s hrou všech tří formací na ledě. Paradoxně nejbojovnější a nejlepší byla ta třetí pětka, i když z ní skóroval jen David Kratochvíl. Ten se dokonce nechal před zápasem slyšet, že dnes si dá góla. „Jak řekl, tak udělal," smál se Boháček s tím, že z první i druhé formace se trefili do branky všichni útočníci.

V první třetině se Mělník trefil dvakrát a současně se závěrečnou sirénou se trefil Zilcher ze Slaného a rozhodčí Doubek nezaváhal a ukázal pravicí do branky. V úvodu druhé třetiny byli opět aktivnější domácí. David Havel zvýšil vedení domácích, ale hosté využili přesilovku a opět se dotáhli na rozdíl jediné branky. „V polovině utkání padla další branka v přesilovce. Z rohu si k brance vyjel Šubrt, nahrál na Tomáše Havla před brankoviště a jeho pohotové zakončení skončilo až v síťce slánské branky," popsal útočnou akci Mělníka Šebík.

Třetí třetina začala opět obrovskou šancí Mělníka. Tomáš Havel nahrával od zadního mantinelu do brankoviště, puk se po záhadném odrazu chvíli motal na brankové čáře pod Matouškovými bruslemi, brankovou čáru ale nepřekročil. Po třech minutách hry zachytil ve středním pásmu nepovedenou přihrávku hostí právě Kratochvíl, který dodržel své slovo a proměnil.

Do konce zápasu se domácí trefili ještě jednou a Slaný přidalo ještě dva góly. Poslední vteřiny utkání už změnu skóre nepřinesly. „V pohledném zápase, který se hrál v solidním tempu a divákům se musel líbit, si tak připsali domácí hráči zasloužené tři body do tabulky," dodal Šebík.

Dnes od 17.30 hodin hrají Mělničtí opět doma. V prvním utkání druhé poloviny soutěže přivítají letošního nováčka HC Žabonosy, na jejichž ledě v prvním kole zvítězil Junior až po samostatných nájezdech.