Fotogalerie: 

Praha: Plné Staroměstské náměstí zazpívalo vánoční koledy s Deníkem

Mladá Boleslav: Česko zpívalo koledy, boleslavská Olympie se otřásala

Velvary a Slaný: Takto si zazpívaly i menší města na Kladensku

Vižina, Březová: Ani menší vísky na Berounsku nezůstaly pozadu

Nymburk: Krásně jsme si zazpívali s vámi a sborem Hlahol

Rakovník: Pět koled spojilo Česko. Zpívalo se také u nás

Kolín: Zazpívali jste si s námi koledy

Kutnohorsko: Radost si udělali i obyvatelé Holšic

Milovice: Středočeské Milovice překvapily kouzelnou atmosférou


Online reportáž:

19:20 - Naše online reportáž právě končí. Děkujeme Vám, že jste nás sledovali a zvláštní dík pak patří těm, co přišli na jednotlivá místa a zazpívali si s námi. Fotografie z dnešního večera Vám budeme přinášet na stránkách jednotlivých středočeských Deníků.

19:10 - Velvary - Ve Velvarech si s námi nakonec zazpívalo přes tři sta lidí. Zajímavostí byl křest učitelského kvarteta Teachers Quartet, které vzniklo při nácviku koled. Česko zpívá koledy se zúčastnili i obyvatelé zdejšího domova pro seniory. Účastníci si pochutnali na muffinech, teplém čaji, medovině a svařáku.

18:55 - Mladá Boleslav - Boleslavané si zazpívali z plných plic - podívejte na ukázku:

Koledy v Mladé Boleslavi

18:51 - Slaný - Ve Slaném se nás sešlo přes 100! Děkujeme všem přítomným. Zazpívali jste si s rádiem Impuls s pomocí našich zpěvníků, které jsme na místě rozdávali zdarma. Už teď se budeme snažit, abychom se ve Slaném sešli i za rok.

18:45 - Březová u Berouna - Místní si akci Deníku jen pochvalují. "Je to skvělý začátek zdejších vánočních zvyků a určitě se zúčastníme i příští rok," říkají. Příští týden se sem můžete zajít podívat například i na živý betlém. 

18:41 - Praha - Staroměstské náměstí - Ještě před zpěvem byli diváci uvítáni šéfredaktorem středočeských Deníků Jiřím Mackem. Pozdraveni byli i turisté - samozřejmě v angličtině. Na fotografie z Prahy se těšte během pozdních večerních hodin.

Česko zpívá koledy na Staroměstském náměstí

Šéfredaktor středočeských Deníků vítá diváky na Staroměstském náměstí v Praze.  Foto: Dimír Šťastný

18:30 - Kolín - Redakce Kolínského deníku si poprávu oddechla - Česko zpívá koledy se tu povedlo na jedničku! Repertoár nejznámějších českých koled si tu zazpívalo přes sto lidí. V rámci této příležitosti byl dokonce Kolínský deník zařazen do Kolínské encyklopedie pojmů. Kolegům upřímně gratulujeme!

18:18 - Praha - Staroměstské náměstí - I Praha už má odzpíváno. Radost naše akce udělala stovkám lidí. Mnozí naši pozvánku četlo v Deníku, někteří přišli na základě výzvy v rádiu. Teď se dav doslova vrhnul na stánky se svařákem - venku je totiž pořádná zima a po práci (rozuměno odzpívání písniček) si tělo žádá odměnu.

18:16 - Nové Strašecí, Rakovník - Bylo to hezké a příjemné překvapení, shodli se Novostrašečtí po odzpívání koled. A vedli si bezvadně. Zatímco první koledu s názvem Nesem vám noviny zazpívali s hudebním doprovodem, ty další pak zvládli bez něho. A spokojenost vládla i v Rakovníku.

18:10 - Milovice - A Milovice jako první i končí. Písničky byly odzpívány. "Tak brzy jsme končili zejména kvůli malým dětem. Maminky se bojí, aby jejich ratolesti nenachladly," komentuje náš redaktor.

18:03 - Milovice - Jako první se nám přihlásily Milovice. Narooodil se Kristus Pááán … slyšíme v redakci dětské hlásky. "Je to parádní," říká náš redaktor a my mu věříme.

18:00 - ZAČÍNÁME ZPÍVAT!

17:58 - Nymburk - V Nymburce se sešlo asi 50 lidí. Všichni se těší na první tóny koled.

17:55 - Praha - Staroměstské náměstí - V Praze vládne příjemná atmosféra. Lidé popíjí svařáček a ptají se týmu Deníku, co se chystá. Česko zpívá koledy! odpovídáme.

17:53 - Slaný - Rádio Impuls, partner akce, už hraje z reproduktorů. Účastní se zatím několik desítek lidí… Přijďte také! Lidé ze Slaného mají ještě stále několik minut dorazit.

17:50 - Velvary - Na místo akce ve Velvarech už dorazilo přes 100 lidí. Příchozí dostávají na uvítanou zpěvník a teplý nápoj. Atmosféra? Vynikající!

17:45 - Březová u Berouna - Malá vesnička Březová na Berounsku se přidala doslova na poslední chvíli na základě výzvy v Deníku. Malé děti tu právě nacvičují pětici koled, které od 18 hodin zazní.

17:40 - Milovice - Koledy začnou až za 20 minut, ale akce bude jistě úspěšná. "Je tu hodně dětí s rodiči, cestu lemují pochodně, vypadá to nádherně," říká redaktor Deníku. Posteskl si ale, že si nemůže dát nádherně vonící svařák. Na akci totiž přijel autem. Podává se tu ale zdarma horký a údajně vynikající čaj. Člověk sedící za počítačem a tvořící tuto online reportáž Milovickým jenom závidí!

17:34 - Vižina u Berouna - Malá obec Vižina u Berouna pojala akci Deníku velkolepě. Připraven je i bohatý doprovodný program. Dospělí si pochutnávají na svařáku, děti si dají vynikající vařený čaj. Příjemný večer s koledami si užijí všichni bez rozdílu.

17:23 - Mladá Boleslav - V Boleslavi to opravdu žije! Ještě zbývá 37 minut do začátku programu zpívání, ale desítky lidí se již zastavují a ptají, jakou výjimečnou akci Deník pořádá. Jen pro Vaši informaci - ve zdejším Olympia centru doprovodí naše lidové zpěváky 10 kytaristů, fletnisté i klávesy!

17:15 - Kolín - V Kolíně se u stromečku začali sbíhat první nedočkavci. Mnozí s sebou mají zpěvník, který zdarma vyšel v Deníku. Ti, kteří zpěvník nemají, jej mohou dostat i od našich hostesek. Ale pozor, jsou jen do vydání zásob, proto přijďte s předstihem!

17:05 - Mladá Boleslav – V mladoboleslavském Olympia centru, kde proudí stovky, možná i tisíce nakupujících, se už připravují členové hudební školy Yamaha na zpívání koled. Spolu se zvukařem Michalem Novotným připravují zvukovou zkoušku.

17:00 - Vážení čtenáři, ještě něco přes hodinu máte na to využít možnosti zazpívat si s námi oblíbené koledy. Přijďte do Kolína, Velvar, Slaného, Vižiny, Březové, Mladé Boleslavi, Chabušic, Nového Strašecí, Rakovníka, Prahy, Nymburka, Městce Králové, Milovic či Nučic a zažijte skvělý večer! Začínáme v 18 hodin!

Místa, kam si můžete přijít zazpívat, naleznete na www.denik.cz/cesko-zpiva-koledy