Na plesech, svatbách i oslavách, kde hraje hudební skupina Milana Žíly, bývá pohoda. Není divu, právě Pohoda je název jeho kapely, která hrála i na Valentýnském plese ve Mšeně.

Večery tanečníkům i posluchačům známých melodií Pohoda zpříjemňuje už patnáct let.

„Kapelu jsme začali dávat dohromady v roce 2000 a začali jsme hrát o rok později. S hraním jsme ale začínali už v mšenském Akordu Karla Horňáka, který ukončil činnost v březnu 2001. Pak jsme právě navázali Pohodou," popisuje Milan Žíla.
Milan Žíla.
Po celou dobu hraje Pohoda v podstatě ve stejném složení. „Začínali jsme s Oťasem Štruplem, asi po roce se k nám přidala zpěvačka Jitka Svobodová a po krátké době i můj brácha Bohuš," připomíná muzikant, který hraje na klávesy a zpívá.

Před lety Pohoda během jednoho roku zvládla obrazit až osmdesát štací.

„Znamenalo to pro nás tak dva až tři volné víkendy ročně. Ale v poslední době je to už slabší," pokračuje Milan Žíla a dodává, že hrají tam, kam si je pořadatelé pozvou. V prvních letech prý jezdívali od Prahy na sever Čech, ale v současné době baví návštěvníky společenských akcí především na Mělnicku a Mladoboleslavsku.

A co se týče muziky, nevyhýbají se téměř ničemu. „Hrajeme v podstatě všechno. Už od začátku jsem se snažil repertoár postavit tak, aby v něm bylo od všeho něco. Hrajeme muziku od padesátých let až po současnost. Hrajeme dost Kabáty, Tři sestry, Divokýho Billa i písničky od Vondráčkové, Zagorové nebo Michala Davida," uzavírá kapelník Pohody.