Řepín

Obec Řepín a místní fotbalový oddíl TJ Řepín pořádá v sobotu 29. července oslavy k 810 let výročí od založení obce a 50 let od začátku kopané v obci. Oslavy začínají už v jedenáct hodin a pestrý program je připraven až do půlnoci. Na návštěvníky čekají nejen veselá fotbalová utkání, ale i taneční a hudební vystoupení. Poslední odpolední fotbalový mač sehrají místní fotbalisté proti českým internacionálům. Jejich dresy navléknou takové hvězd jako například Radek Bejbl, Michal Horňák nebo Karel Rada. A zápas odpíská legendární sudí Pavlín Jirků. Pro děti je připraven skákací hrad, pro dospělé vodní aquazorbing, vodní autodrom a bungee jumping. Večer v sokolovně vystoupí Vladimír Walda Nerušil a country kapela Malevil Band, kteří zahrají a zazpívají písničky Waldemara Matušky, následovat budou písně skupiny Abba a večer zakončí Rozšláplý Kecky, což je místní punková skupina, která se bude střídat s DiskJockejem.

Mělník

V místním regionálním muzeu je až do neděle 27. srpna k vidění výstava s názvem Kam s ním? Do muzea! Expozice nesoucí v názvu známou Nerudovu otázku představuje nejzajímavější přírůstky do sbírky mělnického muzea za posledních deset let. V interaktivních zónách si mohou děti i rodiče vyzkoušet, co vše čeká muzejníky při práci s předměty před tím, než se stanou součástí sbírek. Návštěvníci si mohou užít 382 vystavených předmětů a 14 zábavných úkolů z 5 oborů. Úkoly jsou koncipovány v různém stupni náročnosti, aby si na své přišly všechny věkové kategorie. Návštěvníci muzea se mohou na chvíli stát archeologem, zoologem či knihovníkem a vykopat si svůj první archeologický nález, vyzkoušet tvrdost nerostů, či rozluštit starý text. Objeví „věci z půdy“ a dají jim původní podobu a účel. Promění se v detektivy – historiky a s pomocí stoletého kalendáře odatují starou událost, či poznat místa ze starých snímků.

Ilustrační foto.
Do práce na kole? Cyklistům schází úschovna

Kralupy

Kino Vltava promítne v úterý 1. srpna od 20 hodin americko-britské romantické drama Tulipánová horečka. Pod taktovkou známého režiséra Justina Chadwicka se v hlavních rolích představí švédská herečka Alicia Vikander, Christoph Waltz nebo Dane DeHaan.

Mělník

Mělnické kulturní léto představuje ve středu 2. srpna od 9.30 do 11.30 hodin v Letním parku před Masarykovým kulturním domem Kašpárkovu hernu pod širým nebem aneb Kašpárek se představuje. Nejen na ty nejmenší tam čeká zábava, relaxace i tvoření.

Tišice

Místní letní kino zahraje v sobotu 29. července od 21.30 hodin českou komedii letošního léta Špunti na vodě. Pod taktovkou známého režiséra Jiřího Chlumského se v hlavních rolích představí české hvězdy jako Hynek Čermák, Jiří Langmajer nebo Pavel Liška.

Tišice

Myslivecký spolek Polabí Tišice pořádá v neděli 30. července na střelnici V borovém lese veřejný závod Svatá Anna na loveckém kole ve střelbě na asfaltové terče. Soutěžit se bude o pohár starosty. Zahájení závodu je v 8 hodin. Závod se koná za každého počasí a vítěze čekají pěkné ceny.

Zatím nejnovější letošní kralupské workoutové hřiště se nachází rovněž v Lobečku, a to ve venkovním sportovním areálu s běžeckým oválem, malou kopanou, tenisem a plážovým volejbalem.
Workoutové konstrukce získávají stále větší oblibu

Nebužely

První Nebuželská Neckyáda startuje už v sobotu 29. července od 12.30 hodin v areálu u místního koupaliště. Registrace netradičních doma vyrobených plavidel je od 12.30 do 13.30 hodin, závody začínají ve 14.00 hodin. Celou akci pořádá sbor dobrovolných hasičů z Nebužel. 

Kralupy

Evropský pohár ve sportovní střelbě z praku je na programu od 28. do 30. července. Prakiádu zahájí v pátek mezinárodní uvítací závod, v sobotu pak nástupy účastníků jednotlivých národů a hymny a soutěže jednotlivců. V neděli pak bude soutěž národních družstev.

Mělník

Mělnické kulturní léto zve ve středu 2. srpna od 20 hodin na náměstí Míru na vystoupení české skupiny z Hronova Heebie Jeebies, která byla založena už v roce 1993. Návštěvníci se mohou těšit na hudební cirkus v podobě žánru ska, punk i rock and roll.

Jóga. Ilustrační foto.
Chcete uvolnit svou mysl? Vydejte se na jógu

Mělník

Výstavu Člověče, nezlob se! v místním regionálním muzeu je možné navštívit až do 24. září. Téměř stovka exponátů nabízí návštěvníkům ucelený pohled do historie hry. Soubor historických her a stavebnic z let 1880 až 1980 zapůjčili manželé Pecháčkovi.

Mělník

V letním parku u Masarykova kulturního domu čeká na děti v úterý 1. srpna od šestnácti hodin příběh Kudy cesta do pohádky. Veselou pohádku ze svého repertoáru přiveze soubor Liduščino divadlo z Roztok u Prahy.

Mělník

Místní Rodinné centrum Chloumek pořádá v úterý 1. srpna od 9.30 hodin zábavnou akci hledání ztraceného pokladu. Spolu s lektorkou Pájou ze Školičky mohou tak všichni zájemci hledat po lese klíče od truhly s pokladem.

Zpěvák Vlasta Horváth během léta vystupuje, vydává se na výlety se svými dětmi a plánuje i dovolenou u moře.
Vlasta Horváth: Na dovolenou nebyl čas, teď si to vynahradím