Na hřišti zazní country

Lhotka – Devátý ročník festivalu Country Lhotka se otevírá v sobotu 19. srpna na místním hřišti. Program zahájí v šestnáct hodin hudební vystoupení skupiny Michal Tučný Revival Plzeň, v osmnáct hodin čeká návštěvníky vystoupení skupiny Eldorádo. Ve dvacet hodin je na programu Jakub Smolík, po té následuje ve dvaadvacet hodin Kamelot a festival uzavírají o půlnoci Taxmeni. 

Silnice ožije tancem

Malý Újezd – Sbor dobrovolných hasičů zve v pátek 11. srpna od 20 hodin na silnici před hospodou Malý Újezd na Letní zábavu ve stylu 80-90 let. K poslechu a tanci bude hrát DJ Radek Choceňský. 

Miro Žbirka.
Mezi hvězdami vinobraní budou Miro Žbirka nebo Tatabojs

Start veteránů se blíží

Neratovice – Neratovice se letos staly startovním bodem v rámci festivalu Veteráni na pláži pro posádky, které dorazí spanilou jízdu a na chvíli se zdrží. Závody veteránů začnou v sobotu 5. srpna od 11 hodin na parkovišti naproti úřadu. Diváky čeká úvodní slovo moderátora, který bude startovat jednotlivé soutěžní posádky. Samotný festival se koná v areálu Beach Park Mlékojedy. 

Hostem bude zpěvačka

Region – Hostem oblíbeného pořadu Humoriáda ve vysílání Českého rozhlasu Region bude dnes po šestnácté hodině zpěvačka Petra Černocká. Celou hodinu mohou posluchači rozhodovat o tom, kdo je bude bavit. Spolu s moderátorem pořadu Patrikem Rozehnalem Petra Černocká nabídne vždy dvě scénky. Ta, která od posluchačů získá více hlasů, se pak objeví ve vysílání. Těšit se pak mohou i na zajímavé historky spojené s aktéry jednotlivých scének. Humoriádu je možné naladit na frekvenci 100,7 FM. 

Jako první po novém Oranžovém přechodu přešli místostarosta Jaroslav Morávek s kolegyněmi z městského úřadu.
Veltrusy mají nový bezpečný přechod

Kostel představí skladby

Řepín – Tradiční letní Koncert varhanní a duchovní hudby zazní v neděli 6. srpna ve 14 hodin v kostele Panny Marie Vítězné v Řepíně. Skladby slavných mistrů představí Jana Kůrečková, sólistka opery Národního divadla moravskoslezského. Dále účinkují Lenka Hniličková – zpěv, Veronika Střálková housle, David Škařupa trubka a zpěv a na trubku a varhany bude hrát Petr Strakoš. Akci pořádá obec Řepín a Římskokatolická farnost Řepín. 

Výstava představí snímky

Čečelice – Pouťový víkend v Čečelicích začíná v sobotu 20. srpna v místní sokolovně v 18 hodin pouťovým posezením s hudební skupinou Bonus z Mělníka. Na večer je připravena i minivýstava dobových snímků místní sokolovny. V neděli pokračuje akce na fotbalovém hřišti od patnácti hodin, kde bude připravena výstava k 90. výročí založení fotbalu a v 17 hodin se odehraje fotbalové utkání mužů. 

Mělnická radnice.
Mělničanům podle průzkumu nestačí úřední hodiny radnice