Sál patří pouličnímu divadlu

Neratovice – Pouliční divadlo Pavla Vangeliho uvede v malém sále Společenského domuv Neratovicích veselou maňáskovou pohádkus králem, princeznou, loupežníkem i čarodějnicí. Představení, které nese název Hloupější vyhraje, se koná v neděli 8. října od deseti hodin dopoledne.

Malí čtenáři míří v týdnu knihoven do středověku

Mělník – Týden knihovenv trámci jednadvacátého ročníku celostátní akce pokračuje v mělnické knihovně až do neděle. Jeho mottem je tentokrát Čteme s mámou, čteme s tátou, čteme s knihovnou, neboť je zaměřen na děti předškolního věku a jejich rodiče. V mělnické knihovně dnes tvoří záložky a zítra je při výtvarné dílně bude inspirovat kniha Galiny Miklíkové Lichožrouti, jejíž výstavu hostí místní galerie Ve Věži. Poté následuje ještě autorské čtení středověkých povídek Jana Matouše Mazury a v neděli další návštěva dílny.

Slavnostní okamžiky předání cen básníkům v Kralupech.
OBRAZEM: Slavnostní okamžiky předání cen básníkům v Kralupech

Turisté vyrazí na pochod

Dolany – Pětačtyřicátý ročník dálkového a turistického pochodu Josefa Kloučka se koná užtuto sobotu. Pro účastníky jsou připraveny tři trasy dlouhé padesát, pětatřicet a sedmnáct kilometrů. Je možné je projet i na kole. Pochod se koná za každého počasí a každý jej absolvuje na vlastní nebezpečí. Startuje se z restaurace na hřišti. Závodníci, kteří se rozhodnou pro trasy dlouhé padesát nebo pětatřicet kilometrů, startují v 6.30 hodin, na sedmnáctikilometrovou trať vyrazí zájemci v osm hodin. Na místě startu je zároveň možné si uschovat zavazadla, stačí je jen opatřit jmenovkou. 

Jarmark doplní vernisáž

Kokořín – Tradiční Kokořínský jarmark se po roce opět vrací. Patří mu už v sobotu 7. října od deseti hodin prostranství u restaurace v Kokořínském Dole a pod hotelem Kokořín. Od čtrnácti hodin je na programu v Domě řemesel Arcadis vernisáž výstavy známého filmového maskéra Boba Sobotky. 

Modeláři pořádají drakiádu

Malý Újezd – Klub modelářů z Mělníka ve spolupráci s Vodou Jelenice pořádají v neděli 8. října od třinácti hodin Letecký den a Drakiádu pro děti. Zábavné a oddechové odpoledne na modelářské ploše v Jelenicích nabídne nejen ukázky modelů letadel v akci, ale i ukázky z výcviku služebních psů. Všichni účastníci si budou moci užít pečení brambor. Čeká je rovněž překvapení pro děti i jejich rodiče. V případě příznivého počasí bude na místě horkovzdušný balon, se kterým se uskuteční krátké vzlety nad krajinou. V průběhu odpoledne se odehraje i soutěž o nejvýše létajícího a nejkrásnějšího ručně vyrobeného draka.

České zastoupení UNICEF reprezentované výkonnou ředitelkou Pavlou Gomba a středočeské hejtmanství vyhlásily v pondělí v Galerii Portheimka na pražském Smíchově výsledky soutěže Miss Panenka Středočeského kraje.
Panenky ušité dětmi pomohou zachraňovat životy

Marek představí svůj svět

Mělník – Mělnické Regionální muzeum zahájí výstavu Markův svět v pátek 13. října. Návštěvníci uvidí výstavu kartonových modelů nadějného mělnického modeláře Marka Suchého. Vernisáž výstavy se koná ve čtvrtek 12. října od 17 hodin. V muzeu pak bude expozice otevřena od úterý do neděle od 9 do 12 hodin a od 12.30 do 17 hodin. 

Autokino promítá sci-fi

Ředhošť – Autokino v areálu tradičních trhů promítá v pátek 7. října zhruba od 19.30 hodin americký dobrodružný sci-fi film Interstellar. Pořadatelé upozorňují na včasný příjezd, protože čas promítání je orientační, film začne hned po setmění.

Běh pro školní hřiště v Lužci nad Vltavou.
OBRAZEM: Běžci podpořili školní hřiště