V sobotu 29. a v neděli 30. dubna mezi devátou a sedmnáctou hodinou tam na návštěvníky čeká trh řemeslníků, divadlo pro děti, ukázky kování koní, řádění kejklířů a koncerty, v zahradě je budou bavit dobové hry a sokolník s dravci. Zámecké sklepení se přitom promění ve velkou keramickou dílnu. Psi mají na slavnosti vstup zakázán.

Zámek spustí nové cimbály

Veltrusy – Oživlé prohlídky čekají návštěvníky v sobotu 22. dubna, kdy se veltruský zámek zapojí do Mezinárodního dne památek a sídel. Loni byly po mnoha tichých letech spuštěny zámecké hodiny, v letošním roce mají být slavnostně uve-deny do chodu jejich nové cimbály. Děti i dospělí se mohou těšit i na doprovodný program.

Ilustrační foto
Velké psy nikdo nechce, je jich v útulcích příliš

Kino promítá akční film

Neratovice – Kino společenského domu nabídne dnes a zítra od 19 hodin divákům americký akční snímek Rychle a zběsile 8. V jedné z nejúspěšnějších filmových sérií všech dob je sice možné cokoli, tentokrát jde ale o víc než o průlety aut mezi mrakodrapy a nebezpečné seskoky padákem. Zítra od 15 hodin a v neděli ve stejnou dobu promítá neratovické kino americkou komedii Mini šéf, v níž nastupuje na scénu rozený vůdce.

Senioři míří do Třebovle

Kralupy – Klub důchodců pořádá v sobotu 29. dubna první letošní výlet, jehož cílem je Kutná Hora, Kačina a Třebovle. Zájemci se mohou hlásit každé úterý od 13 hodin v domě s pečovatelskou službou.

Mělník, Pražská ulice
Kruhové objezdy ve městě rozkvetou

Výstava vzpomíná na tramping

Lány – V prostorách Muzea T.G. Masaryka v Lánech si mohou návštěvníci na jaře prohlédnout novou výstavu, která je věnovaná trampingu. Expozice přibližuje základní vývojové etapy této svérázné československé záliby na základě rozsáhlé sbírky, které získalo Národní muzeum v Praze. Návštěvníci lánského muzea mohou až do 14. května zhlédnout artefakty ukazující na specifické zvláštnosti a proměny trampingu v Česku. Stejnému tématu se před časem věnovalo i Regionální muzeum v Mělníku.

V galerii hraje Pomelo

Kralupy – Kapela Pomelo se v neděli 23. dubna představí v galerii VK 37 na Purkyňově náměstí v kralupské části Lobeč. Název skupiny je zkratkou slov pohodové melodie, které společně hrají a zpívají Lenka Čermáková, Jiřina Zahradníková, Vít Homér a Jiří Čermák. Ona muži jsou přitom autory původních skladeb, z nichž se skládá repertoár kapely. Posluchači se mohou těšit například na písně šansonového typu nebo na pseudorenesanční muziku, napsanou u příležitosti křtu historického románu Ilony Fryčové Poslední ples.

Ilustrační foto.
Vypalování loňské trávy ohrožuje sousední lesy

Vycházka vede až do Libně

Kralupy – První jarní vycházka Kruhu přátel Prahy povede v sobotu 22. dubna z pražské Podbaby do Libně Účastníci odjíždějí z kralupského nádraží vlakem v 8.42 hodin. Z cílové zastávky v Podbabě zamíří na sedm kilometrů dlouhou vycházku, téměř bez převýšení a po pohodlných cestách. Půjdou podél slalomového kanálu a Vltavy, do Troji se dostanou po lávce z Císařského ostrova a dále budou pokračovat do Libně.

Tanečníkům hraje kapela Bonus

Mělník – Na tanečním odpoledni v Masarykově kulturním domě v neděli 23. dubna hraje návštěvníkům mělnická kapela Bonus pod vedením Pavla Pilaře. Začátek je v 17 hodin.

Ilustrační foto
Konec heren? Města se jejich provoz snaží omezit