Masky se sejdou u pivovaru

Lobeč – Sobota bude v Lobči patřit masopustu, který začne hodinu po poledni před pivovarem. Po ochutnání vepřových specialit vyrazí průvod masek na zámek, kde účastníky čekají další dobroty. V sokolovně pak budou vyhlášeny nejhezčí masky a vylosována tombola.

Věž čeká na tvořivé děti

Mělník – Tvořivé děti, které se chtějí naučit něco nového, se v sobotu sejdou v mělnické Galerii Ve Věži. Čekat je tam bude šéfredaktorka časopisu Raketa Johana Švejdíková, která je naučí, jak si s pomocí koláže a kresby vytvoří obrázek s takzvanými pop-up prvky. Využijí k tomu motivy z časopisu Raketa i své vlastní. Tvoření začne tři hodiny po poledni.

Čtěte také: Mělnické muzeum opět láme rekordy návštěvnosti

Ve Vehlovicích bude veselo

Mělník – Bonus Pavla Pilaře to už zítra večer rozjede na sále pohostinství v mělnických Vehlovicích, kde se od 20 hodin koná maškarní ples. Ženy Vehlovice, které tancovačku masek pořádají, lákají na bohatou tombolu.

Víkend patří veteránům

Mšeno – Kokořínskem se o posledním únorovém víkendu proženou stará auta. V areálu mšenského stadionu bude totiž opět startovat jízda pravidelnosti historických automobilů s názvem Historic Kokořínsko 2017. První etapa soutěže začne v pátek 24. února v 18 hodin, druhá pak vozy čeká v sobotu od 9 hodin.

Sál zaplní domorodci a lovci

Tišice – Nadšenci z Tišického klubka chystají už devátou taneční zábavu, kterou letos vyladí do afrického stylu. Sál restaurace Na Hřišti v Chrástě se tak bude druhou dubnovou sobotu od 20 hodin hemžit domorodci v pestrých barvách a vzorech, válečníky i lovci. Tančit kolem ohně budou na hudbu skupiny Plus. O předtančení se postarají členky Klubka. A nebude chybět ani africké bubnování.

Z dětí se stanou kouzelníci

Líbeznice – „Pojďte si hrát na kouzelnickou školu," láká kluky a holky iluzionista Pavel Kožíšek do svého líbeznického Divadla kouzel. Už tuto sobotu od 14 hodin tam pro své malé kamarády otevře školu kouzel, v rámci níž je promění v kouzelnické učně. Každý z nich na jevišti dostane kouzelnické vysvědčení.

Čtěte také: KRÁTCE: Co se děje na Mělnicku?