Diváci uvidí thriller i horor

Kralupy – Kralupské kino Vltava promítne v pátek 11. srpna od sedmnácti hodin akční film Baby Driver, příběh talentovaného mladého řidiče, který zajišťuje zločincům únik z místa činu, a sám tak žije životem zločince. Další film Annabelle 2: Zrození zla nabídne kino ve dvacet hodin. Snímek je pokračováním úspěšného hororu z roku 2014. 

Dvůr se mění v divadelní sál

Mělník – Divadelní představení komedie z francouzského venkova Zelňačka se odehraje ve středu 9. srpna ve 20 hodin na radničním dvoře. Autor novely René Fallet se v poutavém příběhu vrací ke krásám prostého života na panenském venkově. V komedii účinkují Oldřich Vízner, Otakar Brousek mladší a další herci.

Zpěvák Vlasta Horváth během léta vystupuje, vydává se na výlety se svými dětmi a plánuje i dovolenou u moře.
Vlasta Horváth: Na dovolenou nebyl čas, teď si to vynahradím

Letní kino nabídne pohádku

Tišice – V letním kině na hřišti v Chrástu zhlédnou diváci v pátek 11. srpna od 21 hodin pokračování známé české pohádky Anděl Páně 2. V sobotu 12. srpna od 21 hodin nabízí kino romantickou komedii Rande naslepo, film natočený podle skutečného životního příběhu.

Mělnický košt startuje

Mělník – Tradiční svatovavřinecká oslava vína, jedenáctý ročník Mělnického koštu začíná v sobotu 12. srpna v 16 hodin na náměstí Miru, na mělnickém zámku a ve Svatováclavské ulici. Na náměstí Míru se mohou návštěvníci těšit na vystoupení skupin Jazz Underground, Jablkoň, Vltava nebo Druhá tráva i na vystoupení skupiny historického šermu Rytíři Mělničtí. Pořadatelem akce je Spolek vinařů Mělnický košt.

Motorkáře čeká letní sraz

Mšeno – Milovníci větru ve vlasech, volnosti a svobody se sejdou na VII. Setkání motocyklů československé výroby v sobotu 19. srpna na náměstí Míru ve Mšeně. Sraz účastníků je od 9 do 10 hodin. Trasy pro malé a velké motocykly jsou připraveny zvlášť.

Kočičí útulek Devět životů se sídlem v Hospozíně pořádá až do středy tohoto týdne v kralupském kulturním domě Vltava velký bazar.
Obrazem: Bazar pomáhá kočičímu útulku

Hudební sál patří filmům

Mělník – V hudebním sále Masarykova kulturního domu se mohou diváci těšit ve čtvrtek 3. srpna od šestnácti hodin na animovaný film Malý princ, který je natočen podle známéknihy Antoine de Saint Exupéryho. Je to první celovečerní adaptace slavného díla. Od dvaceti hodin se pak bude promítat americký film Paterson. Natočil jej režisér Jim Jamusch podle vlastního scénáře. 

Náměstím se rozléhá punk

Mělník – Mělnické kulturní léto zve ve středu 2. srpna od dvaceti hodin na náměstí Míru na vystoupení české skupiny z Hronova Heebie Jeebies, která byla založena už v roce 1993. Návštěvníci se mohou těšit na hudební cirkus v podobě žánru ska, punk i rock and roll. Typickým rysem hudebního žánru ska je zřetelně synkopovaný rytmus držený kytarou a klávesami.

Ve věži vystavuje Damcová

Mělník – Mělnické kulturní léto je nejen ve znamení koncertů, divadel, ale i výstav výtvarných děl. V galerii ve Věži pokračuje až do pondělí 4. září výstava děl Terezy Damcové, která patří k nepřehlédnutelným osobnostem české výtvarné scény. Na výstavě malířka představuje svůj cyklus kreseb Frida Kakao, Matrix a Kozelkonoviny, kresby ve spolupráci s básníkem a performerem Milanem Kozelkou.

Masarykův kulturní dům v Mělníku.
Opravy připraví kulturní dům o třetinu sedadel

Letní park nabídne pohádku

Mělník – V letním parku u Masarykova kulturního domu čeká na děti v úterý 1. srpna od šestnácti hodin příběh Kudy cesta do pohádky. Veselou pohádku ze svého repertoáru přiveze soubor Liduščino divadlo z Roztok u Prahy.

Do města míří kinematograf

Mělník – Známý Kinematograf bratří Čadíků je společnost s pětadvacetiletou tradicí, která už má vybudovanou pověst oblíbeného kulturně - filmového charitativního projektu, navštíví v srpnu i město Mělník. Na místním náměstí Míru vždy po setmění budou moci diváci zhlédnout v pondělí 14. srpna pohádku Řachanda, v úterý 15. srpna Trabantem do posledního dechu, ve středu 16. srpna snímek Všechno nebo nic. Mělnickou zastávku uzavře kinematograf ve čtvrtek 17. srpna filmovým představením Lucie. 

Sbor dobrovolných hasičů pořádal v sobotu ve Lhotce druhý ročník Dobročinného festu 2017.
Obrazem: Dobročinný fest pomohl Nikolce se svalovou atrofií