U Pokliček bude znít folk

Mšeno – Akustický folker z Anglie Tim Loud zavítá do Mšena. Koncert se uskuteční v neděli 1. října od osmnácti hodin v restauraci U Pokliček ve Mšeně Podolec. Pořadatel koncertu folkových písničkářů je město Mšeno a Chráněnná krajinná oblast Kokořínsko.

Zábava přivítá Druhej dotek

Chvatěruby – TJ Vltavan Chvatěruby pořádá v pátek 28. září od 20 hodin Václavskou zábavu. Na sále fotbalového hřiště zahraje k tanci i k poslechu skupina Druhej dotek. Pro návštěvníky je připravena bohatá tombola.

Mělničtí strážníci vyučovali mladé maminky v rodinném centru Chloumek sebeobranu.
OBRAZEM: Strážníci učili maminky sebeobranu

Ludmila přiblíží svou dobu

Mělník – V přednáškovém sále Regionálního muzea Mělník je na úterý 3. října připravena konference s názvem Svatá Ludmila její doba a odkaz. Prezentace účastníků bude od 9.30 hodin a v připravovaném programu je zahrnuta i exkurze po městě. Konferenci pořádá město Mělník, Státní okresní archiv Mělník a spolek Svatá Ludmila.

Vzpomínky patří Bekovi

Region – Každý víkend po šestnácté hodině nabízí Český rozhlas Region pořad Hvězdné návraty. Jeho autor Patrik Rozehnal v něm prostřednictvím ukázek z rozhlasových, televizních a filmových děl přibližuje osobnosti spjaté s humorem. Dnes budou Hvězdné návraty po 16. hodině patřit vzpomínce na Josefa Beka – herce, který uměl žít naplno, rád se smál, zpíval a bavil lidi. Posluchači se dozví, čím chtěl být jako malý, kde potkal svou ženu, jak se dostal k divadlu i filmu a jaké problémy měl na konci života. Hvězdné návraty je možné naladit už dnes po 16. hodině na frekvenci 100,7 FM.

Houslový virtuóz Jaroslav Svěcený s dcerou Julií.
Jaroslav Svěcený: Na dovolené jsem byl bez houslí. Ke konci jsem měl absťák