Všichni registrovaní účastníci získají model retro auta a budou zařazeni do slosování o jízdu jedním z veteránů nebo elektromobilem Tesla.

Petr Janda hostem Tandemu

Mělnicko – Každý pátek po jedenácté hodině začíná ve vysílání Českého rozhlasu Region talk show Tandem Jana Rosáka. Dnešním hostem bude zpěvák a frontman skupiny Olympic Petr Janda. V Tandemu se od něj mimo jiné posluchači dozví, jak slaví pětapadesát let od vzniku legendární kapely. Tandem Jana Rosáka s Petrem Jandou je možné naladit dnes hodinu před polednem na frekvenci 100,7 FM.

Kočárky se sejdou potřetí

Neratovice – Třetí sraz historických kočárků začíná už zítra, v sobotu, od 10 hodin před místní budovou radnice. Konec je plánován na 13 hodinu. Po celou dobu bude zároveň otevřeno i infocentrum.

Čtvrtek byl pro policisty z celého kraje, ale i z celého Česka, prověrkou jejich fyzické zdatnosti a psychické odolnosti.
OBRAZEM: Policisté testovali svou fyzickou i psychickou odolnost

Možná přijde i kouzelník

Kanina – Oslavy 810. výročí obce Kanina budou zahájeny v sobotu 8. července ve 14 hodin v prostoru pod místním pohostinstvím pod budovou číslo popisné 22. Návštěvníci se mohou těšit na vystoupení legendy české country Tomáše Linky, na mažoretky mělnického domu dětí a mládeže, historické tance nebo na hudební skupinu Kindlovi. Na programu je i taneční vystoupení, řemeslný trh a ruční dílničky. Moderátorkou a průvodkyní kaninských oslav je známá česká herečka Eva Decastelo.

V zahradě budou medvědi

Kralupy – Kulturní dům Vltava zve ve středu 12. července od 16.30 hodin na pohádku Máša a tři medvědi. Sváťovo divadlo předvede novou pohádku pro malé i velké milovníky loutek. Při krásném počasí budou diváci sledovat představení na dekách a polštářích v zahradě kulturního domu, v případě nepřízně v prostorách kulturního domu.

Bazar pomůže kočkám

Kralupy – Velký bazar kočičího útulku Devět životů začíná v pondělí 17. července od dvanácti do osmnácti hodin v prostorách šatny kulturního domu Vltava. Bazar bude dále pokračovat následující dny až do středy 26. července v časech od osmi do osmnácti hodin. Zájemci zde naleznou oblečení pro děti i dospělé, boty, kabelky, hračky, dekorace, porcelán. Veškerý výtěžek půjde na financování péče o opuštěné, týrané a nemocné kočky.

Balisety, to je správný název zeleno-bílých kuželek.
Z mělnické křižovatky zmizí kritizované balisety