V Díře zpívá Börnerová

Mělník – V baru Díra na náměstí Míru se představí v pátek 4. srpna od 21 hodin skupina Petra Börnerová duo. Repertoár páru, kde zpěvačku doprovází na kytaru její manžel, bubeník Tomáš Bobrovniczky, tvoří kromě bluesových písniček i skladby s moderním a současným zvukem. Blues tak zpestří například i folkové prvky. 

Tygr se vrací na Aušperk

Mělník – Letní kino v parku Na Aušperku nabídne ve čtvrtek 27. července od 21.15 hodin český romantický film Pohádky pro Emu. Znovu bude potom vysílat ve čtvrtek 10. srpna film Alenka v říši divů: Za zrcadlem. Tentokrát to ale bude už od 20.45 hodin. V polovině srpna pak bude na programu film Edith Piaf a posledním filmem bude Dítě Bridget Jonesové. 

Mělnická radnice.
Mělničanům podle průzkumu nestačí úřední hodiny radnice

Zámek ožije v rytmu swingu

Nelahozeves – Na místním zámku se odehraje v sobotu 26. srpna Hradozámecká noc v rytmu swingu s chutí rumu a čokolády. Akce začíná v 18 hodin a končí před půlnocí. Největším lákadlem pro dospělé je ochutnávka rumů a jejich párování s různými druhy čokolády. Pro menší návštěvníky budou připraveny dobové hry a dobrodružná výprava do zámeckého parku. Vstupenky na prezentaci čokolády, prohlídku zámku a dobrodružnou výpravu je nutné rezervovat předem. 

Veteráni budou na pískovně

Mlékojedy – Pískovna Beach Park Mlékojedy u Neratovic bude patřit celý první srpnový víkend festivalu krásných starých aut a motocyklů. Veteráni na pláži tak chystají třetí ročník festivalu, který přinese spoustu zábavy v podobě netradiční gastronomie, spousty aut, která na silnici nejsou k vidění a soutěží o hezké ceny. 

Farma Čapí hnízdo na Benešovsku.
Kvůli svatbě Andreje a Moniky se do Čapího hnízda veřejnost nedostane

Hostem bude malířka

Mělnicko – Hostem oblíbeného pořadu Humoriáda ve vysílání Českého rozhlasu Region bude dnes po šestnácté hodině herečka a malířka Iva Hüttnerová. Celou hodinu mohou posluchači rozhodovat o tom, kdo je bude bavit. Spolu s moderátorem pořadu Patrikem Rozehnalem nabídne Iva Hüttnerová vždy dvě scénky. Ta, která od posluchačů získá více hlasů, se pak objeví ve vysílání. Těšit se mohou i na zajímavé historky spojené s aktéry jednotlivých scének. Humoriádu naladíte na frekvenci 100,7 FM. 

Kino nabízí padouchy

Kralupy – Kino Vltava Kralupy promítne v neděli 13. srpna od 14.30 hodin film Já, Padouch 3, od 17 hodin třetí kapitolu z dějin boje o Zemi Válka o planetu opic a večer od 20 hodin čeká na diváky český snímek Křižáček s Karlem Rodenem v hlavní roli. 

Ředitel Pivovaru Rohozec František Jungmann (vpravo) kontroluje kvalitu rohozeckého piva na projížďkách po Českém ráji. Na snímku se u jedné z hospůdek právě setkal se sládkem Pivovaru Svijany Petrem Menšíkem.
František Jungmann: Byli jsme vandráci, neseděli jsme ale celý den u hospody