Hostem bude herec Nový  

Region – Hostem oblíbeného pořadu Humoriáda ve vysílání Českého rozhlasu Region bude dnes po šestnácté hodině herec Pavel Nový. Celou hodinu mohou posluchači rozhodovat o tom, kdo je bude bavit. Spolu s moderátorem pořadu Patrikem Rozehnalem jim Pavel Nový nabídne vždy dvě scénky. Ta, která od posluchačů získá více hlasů, se pak objeví ve vysílání. Těšit se mohou i na zajímavé historky spojené s aktéry jednotlivých scének. Humoriádu je možné naladit na frekvenci 100,7 FM. 

Podnikatelé slaví se zákusky

Mšeno – Den soukromého podnikání, který se pořádá v úterý 10. října na mnoha místech republiky a i zahraničí, se slaví i ve Mšeně. K tomuto dni se připojily tři firmy z regionu a připravily pro zákazníky mimořádnou nabídku. Kavárna Baťovna nabízí v úterý ke kávě výborný domácí zákusek zdarma, firma Květy od Květy nabízí slevu na dárkové zboží a topný kobereček do kanceláře je možné získat se slevou u firmy Terko – CZ.

"S parkováním by to chtělo něco udělat, může tam parkovat tak 8 aut není tam žádné místo. Ti, co jezdí do práce a někde to auto nechat musí, tak to mají opravdu složité," říká Tereza Hudíková z Kostelce nad Labem
U nádraží řidiči stále parkují na blátě

V kostele zazní varhany  

Mělník – Varhanní koncert v kostele svatých Petra a Pavla začíná už zítra od 16 hodin. Za varhany se posadí Pavel Kohout a na trubku zahraje Miroslav Kejnar. Na programu jsou skladby od legendárních skladatelů J. S. Bacha, A. Vivaldiho nebo Th. Duboise.

Divadlo představí monology  

Mělník – Pražské Intimní divadlo Dáši Bláhové přijede do místního kulturního domu s hrou Monology vagíny ve čtvrtek 12. října v 19 hodin. V hlavních rolích se představí Dáša Bláhová, Jitka Asterová a Míša Sajlerová. Toto původně jen literární dílo zpracovala pro české prostředí právě herečka Dagmar Bláhová a téměř deset let s ním už úspěšně plní sály divadel po celé republice.

Koloběžkiáda odstartuje na návsi  

Tuhaň – První ročník koloběžkiády připravil obecní úřad pro malé i velké na tuto neděli 8. října od 14 hodin na návsi. Kromě jízdy zručnosti čeká na účastníky i malý testík a hlavně spousta legrace. Proto je zapotřebí, vzít si s sebou koloběžky a vybavit se helmou, chrániči a hlavně dobrou náladou. Občerstvení je na místě samozřejmě také zajištěno.

Lektorka pomůže s výchovou  

Chloumek – Dozvědět se více o ADHD a dalších „populárních“ mohou zájemci v pondělí 9. října od 15 hodin v prostorách Rodinného centra Chloumek. Lektorka Daniela Kraydlová se pokusí poradit rodičům, kteří mají doma impulzivní a hyperaktivní dítě, ale i těm, kteří hledají nové metody výchovy. Zároveň si však přítomní rodiče mohou pomoci výměnou vlastních zkušeností. Rezervace míst je nutná na emailu rcchloumek@gmail.com.

Fernando Saunders.
Americká hvězda zazáří ve společenském domě

Maminky zvou na nákupy  

Kostelec – Bazárek dětského oblečení, obuvi, sportovních potřeb i hraček proběhne v jídelně Základní školy Terezy Stolzové, a to v pátek 13. října. Přestože akce proběhne v toto magické datum, kostelecké maminky, které ji pořádají, slibují, že návštěvníci určitě dobře nakoupí. Bazárek se koná od 15 do 18 hodin, rezervace místa je možná u Heleny Slavíčkové, tel.: 773 764 407.

Duchové se objeví na hřišti  

Kostelec – Centrem setkání všemožných duchů se stane místní fotbalové hřiště a jeho okolí v sobotu 14. října. Dostaveníčko si zde dají kromě duchů i Rytíři lužických hvozdů z České Lípy, kteří předvedou ukázku šermu a střelecký souboj z třicetileté války. Po celou dobu akce bude pro návštěvníky připraveno občerstvení, teplé a studené nápoje, špekáčky, oheň i tyčky na opékání buřtů. Zájemci si také budou moci vyzkoušet různá historická řemesla. Akce se koná od 17 hod. a návštěvníky zve spolek Hakuka.

Literární klub slaví výročí  

Mělník – Slavnostní vyhlášení výsledků 23. ročníku celostátní literární soutěže proběhne na setkání literárního klubu v hudebním sále Masarykova kulturního domu v sobotu 14. října od 10 hodin. Pořadem provází Pavel Malák, účinkuje Řehečské kvarteto a členové mělnického literárního klubu. Součástí programu bude i křest sborníku vydaného k 30. výročí založení mělnického literárního klubu Pegas. Ten vznikl v roce 1987, kdy u jeho zrodu stálo jen několik nadšenců píšících poezii, kteří se začali scházet a navzájem si předčítat své verše. Dnes má klub 51 členů z nejrůznějších koutů Čech a Moravy a pořádá pravidelná setkání, výstavy a další.

Houby. Ilustrační foto.
Tepelná úprava hub je velice důležitá